måndag 24 juni 2013

Konsten att samordna cyklingen till gemensamma turer. Kom igen nu Kalmar län!

I helgen slog det mig hur svårt det är att samla likasinnade cyklister till mtb-cykling här nere på den småländska östkusten i Kalmar län... Ja ni hör ju redan där hur svårt det är att ens veta var vi cyklar. I Falun var det enkelt, det är ju navet i cykel-dalarna. Men här då? Cyklar man MTB i grupp i Kalmar? i Oskarshamn? Västervik? Högsby? Vimmerby? Hur långt åker man egentligen för att cykla tillsammans? Alla dessa frågetecken.

Frågetecken är till för att rätas ut, så jag tänkte köra den klassiska varianten: en öppen facebook-grupp om MTB och/eller cykling längs den småländska östkusten i Kalmar län. Vad ska den heta då? Och bara MTB eller all sorts cykling? Falun har ju "Faluklungan" med all-sorts godsaker. Men Kalmarklungan? Nä det blir för specifikt Kalmar och jag vill åt lite mer vidd.
Som av en slump luftade jag detta med en av mina blogg-läsare och Johan kom med det braiga namnet "Kalmarsunds MTB". Har ni läsare några andra uppslag?

Som av en annan slump damp det in en nyhet från Happymtb.org om deras nya kalenderfunktion. Kan det vara det vi längtar efter här nere i Kalmar län? Tittade in i Kalendern, och den är givetvis så ny att det inte hunnits med några aktiviteter för Kalmar län, förutom en aktivitet nu på onsdag i Långehäll.. Gissa vem som lade dit den då?
Bästa funktionen i hela den kalendern är att man kan prenumerera på den med sin smartphone. Och för att det ska bli ännu bättre kan man ju göra som jag och koppla den till sin molntjänst, i mitt fall iCloud och vipps så är alla mina kalendrar automatiskt uppdaterade med samma info. Min privata iPhone, min jobb iPhone, min iPad och min MacBook Pro. Jajaja jag gillar Äpple!

Så här skriver Happy själva om kalenderfunktionen:
HappyMTB.org samlar cykelsverige med ny kalender 
Varje vecka hålls det mängder av träningar, tävlingar och evenemang runtom i cykelsverige. För att du ska få bättre koll på läget presenterar HappyMTB nu en kalender där arrangörer och initiativtagare själva kan lägga upp information om olika evenemang.
Kalenderfunktionen har varit efterlängtad av forummedlemmarna och går att prenumerera på till Google Calendar, iCal och Outlook.

Allt från lokala Happyrides till tävlingar i långloppscupen samlas i kalendern och varje händelse kan kompletteras med kartposition till start, affisch och en länkad forumtråd.
För att ge bättre överblick går det att söka på händelser efter län eller typ av evenemang. Happykalendern är öppen för alla typer av cykelevenemang. Så gå gärna in på kalendern och lägg in ditt evenemang så att fler får reda på vad som händer.

Här hittar du kalendern:
http://happymtb.org/kalender/
Kalendern fungerar även bra om man går in via mobilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar