tisdag 16 juli 2013

Första riktiga distansen iår + renovering

Fick väl till första riktiga distanspasset för i år, i söndags då jag avverkade 3,5timmar aktivt och hade en halvtimmes inaktivt. Fyra timmars solskenscykling fast i blöt terräng. Det är sjukt mycket vatten i terrängen här nere just nu. Speciellt för att vara så varmt som det är. Men det är klart, vi har haft ett par riktiga hällregn och jag antar att "de" har samlat upp massa vatten i dammarna för att undvika allt för stora flöden i åarna. Så grundvattennivån är rätt hög. Men vad gör väl det när man har en ass-saver?

Planen var att köra MTB-TT träningstävlingen som alltid går klockan 18:00 på måndagar i Långehäll. Det är en fast (numera skylt-märkt) bana som Ålems CK kör tidtagningar på. Det är två varav som gäller och man väljer själv om tiden ska noteras ned i deras lista eller inte. Jag har inte kört en enda gång, då jag jobbar till 18:00 varje måndag. Och nu under semestern så har jag inte heller haft möjligheten att sticka ut. Det är visst inte så lätt att planera när man har småbarn. Alltid är det något kaoz som ska komma i vägen. Som det även var igår. Men men jag hoppas att Kalmarsundcyklings-gruppen på facebook ska finnas som ett bra verktyg för mig och alla andra som kanske inte kan vara så strukturerade och planerade. Utan bara dra ut på ett spontant pass och eventuellt få med sig någon annan spontancyklist på vägen. Givetvis går det ju att posta inbjudningar till veckovis återkommande träningar/tävlingar också. Så ju fler vi är ju bättre blir gruppen, gå med nu!

Idag har vi även dragit igång vår renovering av vardagsrummet i huset. Jenny har legat i hela dagen och slipat ned tapetkanterna medan jag har "passat" Egon. Tapeterna sitter något grymt i väggarna så det är ingen ide att riva ned dem. Bättre att tapetsera över dem helt enkelt. Muggig orange ska bli fräsch vit med lite silver i. Dessutom ska hängtaket, listerna och spisen målas vita. Kommer bli bra mycket ljusare i det rummet, våra fyra stora fönster kommer att leverera det som de gör bäst. Sedan får vi se vad jag kan göra för lösning för TVn som ska upp på väggen också. Sladdarna måste bort och jag har en plan. Hoppas att den funkar bara.

Blandade bilder:


Dagens fynd, intapetserad kopplingsdosa utan täckkåpa... 

Dagens alster, en dammig Jenny.

Kort från distansen:
Tack för det trevliga sällskapet Andreas, du fastnade på bild.


Härligt svenskt-vackert.

Nya spången i Långehällskogen premiärcyklades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar