onsdag 10 juli 2013

Stigbygge igår [Bilder], stigcykling idag!

Det händer lite i kommunskogarna i Blomstermåla. Speciellt då i spårcentralen för Långehälls motionsområde. Ålems Cykelklubb har börjat ett samarbete med Ålems Orienteringsklubb, vilka ha nyttjanderättsavtal med Mönsterås kommun över spåren vid motionscentralen. Orienteringsklubben använder inte själva alla spår som är uppmärkta, men de används istället av cykelklubben. Och de vill att stigarna ska hållas fina, åkbara, springbara och trevliga. Mönsterås kommun (jag som föreningskonsulent/fritidskontoret och föreningsnämnden) vill att spåren ska vara i bra skick för allmänheten på alla våra motionscentraler. Den i Långehäll är den största av de fem och det är även där det är bäst skidspår. Mönsterås kommun, ÅCK och ÅOK har haft flera möten om att cyklingen och orienteringen ska samarbeta mera och båda ska få viss stöttning mot spåransvar i området. ÅCK har nu haft en arbetsdag, igår. Där de började märka upp två av fyra MTB-specifika spår i området. Spåren går på befintliga stigar/grusvägar som tidigare varit uppmärkta av ÅOK, de kommer fortsatt vara uppmärkta  som tidigare. Den nya markeringen är till för att uppmärksamma både cyklister och de som vandrar, går, lunkar, löper i dessa spår att här kan det komma cyklister. En 15m lång bro över ett kärr samt en 7-8m lång bro över en djup bäck gjordes även igår. Jag var med och hjälpte till som intresserad privatperson, detta då jag sagt att jag inte ska eller vill vara medlem i någon lokal förening så länge som jag har min tjänst som föreningskonsulent. Men det betyder inte att jag inte kan hjälpa till ideellt i föreningar.

Idag tänkte jag dra upp till Långehäll igen för att köra lite på de nymärkta stigarna och de nya broarna/spängerna. Hoppas allt håller, och välkomna ni också! Man kan, som jag, vara klubblös men ändå vara med på träningarna med Ålems CK. Vill man bara testa på lite grand utan sällskap går det också, så snart alla skyltar är på plats så hittar man lätt där uppe i skogen.

Tog lite fina kort igår också.Patrik och Börje samlar ihop spett, skruvdragare, skruv och grensax efter ännu en lyckad stolp och skyltisättning.
Hmmm... hur var det nu, vilket spår är vi på?

Snyggot utan mygg tack vare assos BodyInsulator fall underställ, som höll överkroppen sval och därmed skyddad från mygg. assos Kepan och Tifosis podium glasögon var bara ren bonus.

En välfotograferad grusväg, men den är ju så vacker. Eller?

Do I feel lucky punk... well, do ya, punk!

Yepp, det blev bra och rakt. You got lucky, punk!

Inga cyklar idag, det blev vandring in i skogen och utforsling av stolpar med bil. Vackra grusvägar igen.

Den mindre av de två broarna anläggs. Den gamla bron var rutten.

Oyvind och Peter ser glada ut, är det Kristians utläggning de skrattar åt eller är det fotografens udda position som skänker glädje?

Vad säger ni grabbar, är det plant såhär?

Det är ett tremansjobb i det djupa diket över bäcken.

En fyrhjuling med lågt däckstryck är kung värt när man ska göra tunga arbeten ute i skogen. Minimal markpåverkan och maximal arbetshjälp.

Helge och Ozzy (ej på bild) stod för den moraliska supporten idag, galant jobbat!

Det här är vad vi kallar arbete på löpande band...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar