fredag 9 mars 2012

Ett desperat SCF??

Som ni kanske läst så är det förbundsmöte och (förhoppningsvis) omval till en ny styrelse på lördag. Åk och rösta för en förnyelse förresten!

Hur som så funderar jag på om den här regeländringen om viktbegränsning i ungdomsklasserna kom från ett desperat SCF (Styrelse/Kansli iaf). Då denna regel knappt finns att hitta i tidigare styrelseprotokoll och andra diskussioner (HÄR dyker den upp den 3 december). Var grundar sig beslutet och regeln i?

Är det så att "de" spottar ur sig en regel så här innan val för att visa sig duktiga alternativt röra om i grytan?

Regeln kommer ju från Norge och jag undrar hur mycket SCF har researchat vad denna regel gjort i Norge. Och om de i så fall anser att förbud och begränsningar är rätt väg att gå? För att inte tala om allt krångel och baktalande som allt detta vägande kommer att innebära.

Varför inte tänka igenom och se varför Norge gjort som de gjort och vad resultatet blivit. För att tänka efter har SCF bevisligen inte gjort då de först så klantigt skrev att 8kg viktgräns gällde ALLA grenar. För att några timmar senare förklara att det är klart att bana och BMX inte kan drabbas. Och nu har de helt plöttsligt förstått att en 8kg MTB är riktigt lätt och dyrt. Så de ändrade till 10kg gräns... Återigen hur tänkte de där egentligen? Jag menar hur dyr är inte en 10kg heldämpade MTB? Suck...

Varför inte satsa på utveckling och stöd till ungdommar istället för förbud och krångel?

För visst det kanske blir billigare för vissa föräldrar. Men det går fortfarande att få en riktigt dyr LVG som väger 8kg och för att inte tala om MTB på 10kg. Speciellt då SCF helt plötsligt tagit bort förbudet mot elektroniska växlar... Och hur många föräldrar till "nya" ungdomar förstår denna regel och hur gör denna regel att det blir mindre krångligt för dem att låta sina barn tävla i cykel?

"Att tala innan man tänker är som att torka sig innan man skiter"

2 kommentarer:

  1. http://iof1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_56448/cf_74/Protokoll_8_20111203_med_korr.PDF Här fanns beslutet.

    SvaraRadera
  2. Bra då finns beslutet att läsa i alla fall. Men frågan ovan består.

    SvaraRadera