onsdag 7 mars 2012

Gör något! RÖSTA fram en NY SCF-styrelse!

Den 10de mars är det förbundsmöte i Stockholm och det är då NI kan ändra den trötta styrelsen som sitter och samlar damm. Jag vädjar, åk och rösta NYTT!
Tyvärr är jag själv uppbunden med flytt och kan inte närvara som jag så gärna hade velat. Och då hade jag röstat på de ENDA som öppet gått ut med att Svenska Cykelförbundet inte fungerar. Dessa två är Jahn Ekman och Eva-Lena Albihn.

Att SCF inte fungerar har jag tyvärr som Cyklist, Tävlings-Arrangör och Grengruppsrepresentant gång efter gång fått uppleva under HELA min karriär. Det är trist men tyvärr en verklighet att styrelsen aldrig riktigt fungerat och agerat. Inte ens ett Nej går att få till. Allt står still. Så vill ni förändra, åk gärna och lägg ER röst. Jag hoppas att detta inlägg gör att ni åker när jag inte kan.

Den citerade texten nedan har Jahn Ekman och Eva-Lena Albihn (som båda varit med i den tidigare styrelsen) skrivit. Och det är något som gör mig rörd att läsa. Något som alla ni som gillar cykel bode rösta för. Vill ni läsa mer om Jahn och Eva-Lenas bakgrund och resa i SCF:s styrelse så läs gärna Cyclesport.se artikel genom att klicka HÄR. Jag har även hämtat nedanstående citat från cyclesport.se.

"I Cykelsverige finns det en bred uppfattning att det måste till en rejäl förändring. Efter det imponerande arbetet, som gjordes inom ramen för Projekt Svensk Cykel, har verksamheten gått i ”stall”. De förväntade förändringar eller tecken på dessa, syns inte. Stor risk föreligger att den framtidstro som genomsyrade projektarbetet, övergår till besvikelse och uppgivenhet. Den starka positivism, som rådde har nu bytts ut mot misstro och resignation. Det behövs ett nytt centralt ledarskap inom Svenska Cykelförbundet. Ett ledarskap som kan förändra kansliet från dagens förvaltande verksamhet till att utveckla verksamheten. Få igång en livsviktig kommunikation och få fart på nyrekryteringen. Projekt Svensk Cykel har definierat tydliga mål. Vägen till dessa kräver hårt arbete av en aktiv styrelse och ett väl fungerande kansli."


Deklaration 
"Vi är väl medvetna om de krav på förändring av SCF:s verksamhet och ledning som finns runt om i landet. Vi är också införstådda med att det är ett stort förändringsarbete, som måste genomföras för att komma upp ur det nu välbekanta diket. Till detta krävs nya tankar och en annorlunda ledningsmodell för att förverkliga resultatet av Projekt Svensk Cykel. Med vår bakgrund och erfarenheterna från det gångna verksamhetsåret i SCF:s styrelse, ställer vi oss till förfogande att leda det arbetet." 


Göteborg den 19 februari 2012 Jahn Ekman Eva-Lena Albihn

3 kommentarer:

 1. Hmm sitter inte dom här två också i den styrelse som är trött? eller är det bara alla andra som är dumma. Annars kunde man ju tänka sej att om alla andra är trötta så borde ju dessa två kunnat göra en massa utan att de andra orkat säga nej? Men det är ju rätt tufft att gå ut med en så massiv kritik mot det man själv varit en del i, inte alla som är rakryggade nog att säga att "hej jag har suttit i denna styrelsen ett år utan att kunna förändra ett skit men blir bara jag boss så kommer allt att ändra sej"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du läser EN gång till Anonym så ser du att både jag och de visst skriver att de suttit med i styrelsen... LÄS först, tänk på vad du läst och skriv sen är mitt råd... Sen får du gärna kommentera med namn också.

   Radera
  2. Hmmm... En del av texten försvann visst: De var med i styrelsen och kom inte framåt eller kunde förändra som det såg ut då. Jag tror på dessa två personer då de har en så gedigen bakgrund från näringslivet OCH ett angagemang men framförallt ett DRIV. Det saknas i förbundet nu som jag ser det.

   Radera