måndag 11 maj 2009

Fast med fingrarna i gotteburken


Det kanske inte är så många som har missat att Tom Boonen åter igen har ertappats med kokain i systemet (läs mer här). Nu när ni är här hos mig så har ni definitivt inte missat det.

Det är häftigt på ett tragiskt sätt att cyklingen nu har en cyklist som lever ut ett rockstjärneliv. Frågan är bara om det drabbar landsvägs (och till viss del även xc och cx) utövarna positivt eller negativt. Ordspråket "All publicitet är bra publicitet" hoppas jag dock på. Men jag tvekar samtidigt.

Cykel är hårt befläckat av dopinganklagelser och ytterligare dopingpublicitet (alltså negativ publicitet) är inte något jag tror gynnar sporten positivt. Dock så klassas inte kokain som doping om det intas en viss tid innan tävling. Dagen innan= Doping. Flera dagar innan= inte doping.
Frågan är bara vilka växlar media kommer att dra detta på.

Och oavsett om dopingpolisen klassar det som doping eller inte så verkar Boonen inte må helt bra. Jag hoppas att hans snedsteg kommer att ge honom en stor tankeställare till det bättre och att media drar på stora rockstjärnedrevet. Det gäller att tänka positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar