lördag 2 maj 2009

Glidare

Maria fick ett infall idag när hon var ute och vandrade i solen. Och tät som hon är slog hon slag i saken också:

Se så glad hon är ängeln. Och gladare blev hon när hon lärde sig mer och mer att åka. Efter inköpet så drog vi dock hem för att ordna lite picnic bestående av Parmaskinka, 100% getost köpt på torget av "ytlänningarna", de kan de. Vi köpte även Melon, Cocktailtomater, Bladpersilja, Bröd och Jordgubbar. Vi gjorde en Tabole av persiljan och tomaterna (plus lite till). Sedan packade vi pick och pack för att ge oss av mot Slussen.


Där satte vi oss ned på en av gästbryggorna i solen och smaskade i oss en underbar lunch tillsammans. Vi satt nog och åt i en hel timme. Sedan testade vi brädan lite, och kom fram till att truckarna behövdes lossas lite. Det roliga var att försäljaren sa att de förmodligen var ganska löst spända... Så var inte fallet.

Nåväl vi åkte hemåt och Maria bytte om till lite mer skejtvänliga kläder. Sedan tog jag fram stora stygga skiftnyckeln och fixade truckarna. Efter det tog vi en lång sväng ut mot Norslund och tillbaka. Mina gamla skejtarreflexer sitter fortfarande i och vi hade båda riktigt skoj. Maria tog de platta partierna och jag backarna.

Nu är vi nyss hemkomna efter ett biobesök, vi såg så klart Wolverine då vi båda är Marvel-tokar. Och ja de lyckades igen. Det är inte många i Hollywood som kan göra en film utan USA-dravell. Alltså överdriven patriotism och snyftscener så är äckligt påtvingade. Ok att bröderna varg var med i militären och att Wolverine hade en snyftaffär med en kvinna. Men det var inte överdrivet och så där jobbigt amerikanskt.

En störande sak som inte hör till filmen utan mer de som ser den; Varför och varför måste de flesta i biosalongen slänga sig upp ur sätena redan innan eftertexten rullar? Idag gjorde jag som vanligt, satt kvar och smälte intrycket. Biopubliken rusade ut som om något luktade illa. Men tji fick dom för precis när de mest stressade lämnat salongen så kom ett klipp in som bonus. Och då stod de där som fån; Nämen var det meeer!? Det bästa var att efter alla gått och sluttexten var klar, ja då kom det ett till än bättre klipp involverande Wolverine och Whiskey. Ha!

Och för att avsluta, lite soliga och vackra glidarbilder

En Svensk glidarbräda

Med hjul i rätt färg

Och en härlig logotype

Skön var den att åka på också

Och där glider hon vidare på sin bräda. Nu måste jag skaffa mig en egen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar