torsdag 6 maj 2010

Snabbt, hårt och intensivt

Såhär såg YA arena ut december 2009... det har gått snabbt.

Så har jag haft det idag. Först var jag på Punkaberget och levererade först med ett bra tempo. Och för att förtydliga, jag släppte iväg Öijer så att han skulle få känna lite på ledningen och det är bara för att jag är snäll... Sedan levererade jag dubbelpunktering i klar fin ledning. Benen var bra idag, för bra för däckens bästa visade det sig.

Vredesteins punkavätska klarade inte att täta när jag rullade så jag bytte slang bak och tog min tid då jag inte hade två slangar. Sedan frågade jag Henrik om han hade en när han åkte förbi. När jag skulle till att kränga av framdäcket så testade jag att cykla på det. Och då höll det. Det verkar som att vätskan behöver ett tag på sig att täta. Vätskan i sig är ganska lättflyktig, typ som Stans. Men Vredesteins luktar mer ammoniak eller liknande och den är bra mycket kladdigare än Stans. Vilket kanske gör att den lämpar sig bättre till att täta trasiga däck än att motverka punkteringar.

Hur som helst så drog jag vidare och stressade ifrån Bleckur de två sista varven. Han var den ende som klarade av att köra 5 hela varv. Jone nöjde sig med tre eller nåt och rullade hem. jag fick som ni förstår också tre varv och det fick även Henrik, sedan punkterade han. Det är en bra bana att träna på men också en bra bana att haverera på. Men det är så det ska vara, utmanande så att man lär sig. Lars böjde dock sin storklinga efter vi kört då han lätt skulle hoppa över en liten stock. Pang! så hade en liten pinne böjt hans drev.

Efter TTT@9 så duschade jag hemma och drog till jobbet där jag härjade runt på seminariet för unga ideér och företagande; Velodromia. Riktigt intressant och roligt. Men jag hann inte med att lyssna så långa stunder utan jag fick ränna runt. Dessutom så hade jag, Björn och Jenny Rissveds en show för dem där inne. Det var lite pirrigt att åka in ovanifrån in på banan och sedan showa för 200 personer. Mäktigt och intensivt var det också. Musiken, applåderna och heja-ropen. En försmak till vad som komma skall under alla häftiga arrangemang och tävlingar.

När Velodromia var slut så stod jag kvar länge och pratade med alla möjliga inspiratörer och företagare som hade föreläst och ställt ut. Mot slutet lurade jag även ut Peter och Jens från Surfakademin att testa lite fixed gear på safety zone. Och de blev sålda direkt, vilka leenden de hade och då var de inte fastspända eller uppe på den riktiga banan och cyklade. Hoppas att de kan komma tillbaka och åka. Och hoppas också att jag kan komma ned och lära mig att surfa hos dem.

Det var lite av alla tusen olika intryck jag har fått idag. En helt underbart händelserik dag börjar nu lida mot sitt slut. Frågan är bara om jag kan somna med alla intryck och tankar som jag har i huvudet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar