tisdag 24 november 2009

Dagens cyklistmiddag


Ugnsstekt Laxfile med grönsaker och ris. En måltid som är enkel att göra, innehåller rätt fetter men är ändå smal och för cyklisten har den de där mysiga kolhydraterna. Ett plus är att maträtten är riktigt billig för att vara så god. Vill man inte vara cyklist kan man byta riset mot råris, matvete eller en fin sallad.

Hur tillaga;
*Sätt ugnen på ca 170 grader.
*Hacka de utvalda grönsakerna, helst i så stora bitar som möjligt för att bibehålla smak. Jag valde morötter, rödlök och champinjoner, välj helst de mindre och mer fasta champinjonerna hacka dem inte alls. Välj också de mindre rödlökarna för bäst smak, klyv dem bara i klyftor.
*Lägg grönsakerna i en ugnsäker form och häll över en hel del olivolja, salta och peppra.
*Sätt på riset.
*Sätt in grönsakerna i ugnen.
*Har ni valt frysta laxfiler och inte tinat dem lägger ni dem på grönsakerna. Har ni tinat laxen eller köpt färsk väntar ni med att lägga in filerna tills grönsakerna varit inne i 15-20min. Glöm inte att salta och peppra laxen innan den läggs i ugn.
*Vänd grönsakerna lite då och då.
*Har ni tinad eller färsk lax låter ni den vara inne i 5-10min (efter grönsakerna varit inne i 15min) beroende på storlek och hur ni vill ha laxen. Är ni osäkra, ta ut laxen och dela den lätt på mitten för att se om den är genomstekt.

Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar