tisdag 24 november 2009

Papperslösa samhället?

När man står som arbetssökande som det så fint heter så får man erfara en hel del slöseri med papper, och således också bevittna en onödig belastning på miljön.

Jag skickade in min ansökan till Alfa-kassan för 2 månader sedan med all information jag blev tillsagt att skicka med. Igår fick jag tillbaka en komplettering från dem. Det gällde tre punkter. Först skulle jag fylla i en blankett om Tillfälligt uppehåll i ett vilande företag. Inga problem där, blanketten var bifogad i brevet.

På den andra punkten ville de att jag skulle fylla i anledning till att jag valde att sluta på Falu Kommun. Och där var anledningen enkel; Jag fick erbjudande om 100% istället för 50% som jag hade på kommunen. Det var heller inga problem att informera A-kassan om detta då blanketten också var bifogad.

Men på tredje punkten, som också var den enklaste uppstod lite problem. De ville att jag skulle fylla i ett kassakort för de datum jag söker ersättning och skicka med. De två tidigare punkterna var ju lite speciella för mitt fall och svåra att förutse. Men denna om kassakort måste nästan drabba alla som inte varit inne i systemet tidigare. För någon information om att skicka in kassakort innan beslutet om ersättning är lagt fick jag inte. Inte heller fick jag ett kassakort skickat till mig i samma brev som de andra bilagorna. Kassakort är man tvungen att beställa och således vänta på att det kommer hem med brev. Alltså mer slöseri med papper (extra brev) och mer slöseri med miljön (posthantering).

Mmmmmrrrroooligt...

2 kommentarer:

  1. Vänta tills du ska fylla i VAB-papper och annan dynga. Tror det är samma killar som har utvecklat de processerna.
    /J

    SvaraRadera
  2. Usch, hoppas att det där med VAB-papper är borta när jag väl skaffar barn.
    För utvecklat lär det nog inte bli...

    SvaraRadera