onsdag 18 november 2009

Livet som elitcyklist del 1

Ni ville ju veta lite hur det är att leva som elitcyklist i Sverige. För min del är det ganska knapert just nu, utan jobb och allt. Men jag ser ljuset i tunneln och nu handlar det bara om att orka stå ut någon/några månader. Under denna knapra tid gör jag allt för att spara pengar och skrapa in pengar.

I helgen tex. så var vi ned till Borås för sista tävlingarna i Sverige för i år. Jag hade kunnat köra och avslutat fint i leran. Men jag behövde pengar och valde att vara speaker istället. Vilket var ett bra val då jag inte ångrade mig en enda minut där bredvid banan. Jag hade tok-kul och tjänade dessutom lite pengar. Första cykelhelgen i år som jag gått plus på faktiskt.

Jag gjorde valet att köra hela vägen hem sedan efter tävlingen på söndagen. Så i måndags låg jag mest i soffan hela dagen. Var så pass trött att jag sov förbi Knight Rider och halva Smallville på 6an. Det är annars min rutin, att vakna och äta frukost till dessa två fina serier. Så jag fick lite lätt ångest. Vilket gjorde att jag fastnade i en annan serie istället Entourage. Jag gick inte utanför dörren i måndags. Inte ens för posten. Jag åt rester hela dagen.

I tisdags var jag lite mer produktiv. Då hann jag med att se Knight Rider, Smallville och Entourage. Sedan gick jag ut i ösregnet för att få lite luft. Men det fick räcka med 45 minuter för jag blev genomblöt. Efter det sorterade jag och hängde tvätt. Sedan åt jag lite mer rester. Resten av dagen spenderade jag i soffan slö tittandes på tv och så surfade jag lite också givetvis.

Idag verkar jag ha fått i överväxeln. Ställde klockan på 8 för att snooza till 08.50 sedan gick jag till Vibes för att möta kanelerna vid 9. De var inte där utan på cafét Focus vägg-i-vägg. Där väntade Jeppson 77 och som hade bjudit dem på frukost. Jag fick inget. Där fick jag för att jag snoozade förbi frukosten. Efter en jäkla massa skitsnack så blev det träning och skitsnack istället. Vi maxade i jägarstolen med vibrationer också. Nilsson klarade 5 minuter, jag 5.30 och Mange 6 minuter.

Nu har jag nyss fått i mig tre mackor med kokta ägg och kaviar plus lite té. Jag sitter samtidigt och snackar med Robban på msn. Han försöker övertala mig om att åka till Jönköping över lördagen för att gå på cykelmässan. Men det verkar bli lite för dyrt för mig om inte 2-3 till vill åka med ned. Någon som läser här som är sugen på att samåka med oss? Det hade ju varit bra att åka ned för att smöra upp några nya sponsorer inför 2010.

Som ni ser så vilar jag hårt nu. Men jag ska faktiskt jobba idag, i morgon och på fredag. Så nu börjar jag komma igång efter min förflyttade helg jag hade i måndags-tisdags. Undra om jag inte ska slappa lite i soffan nu innan jag börja jobba...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar