"Hemgjorda" köttbullar, potatis, ärtor och lingonsylt. En Svensk klassiker och utan såsen en ganska nyttig klassiker. Särskilt om man gör köttbullarna själv, mina köttbullar är handrullade men gjorda på en restaurang. Köttbullarna och potatisarna är nämligen överbliven mat från jobbet. Så gårdagens middag och dagens lunch blev för mig en ganska billig historia.
Och nu tror ni kanske att jag snott maten. Men så är inte fallet. Allt som blir över när vi haft middagar slängs, ett matslöseri med ibland ganska stora mängder. Jag gillar inte att slänga dyrbar mat, även att den är betald av någon annan. Så jag tar med det orörda av maten hem istället. Så kommer maten till någon nytta istället för att förmultna helt i onödan. En vinn-vinn situation helt enkelt. Jag är fattig och slipper betala för mat och restaurangen slipper betala för soporna.
Tja. Ser gott ut. lagade precis samma här. Men vi körde med stuvade makaroner. Då behöver man inte sås.
SvaraRaderaHittade hit genom att klicka på "Nästa blogg" högst upp. Kul att hitta ngn annan som gillar cykling bara sådär.
Ha det fint!