lördag 3 april 2010

Ett definitivt vårtecken

En känd (grupp) Breddgångare.

Förutom alla Latte-mammor och Latte-pappor (Ja det är det nya; Uppstylade pappor med sina uppstylade barnvagnar som går och fikar med sina likartade pappa-bekanta), så finns det ett annat mer definitivt och ständigt återkommande vårtecken.

Och det mina kära vänner och bekanta är en art som jag valt att döpa till "Breddgångaren". Breddgångaren uppkommer i grupp, därav namnet. Allt som oftast består gruppen av två breda gångare eller två gångare med mycket luft mellan varandra, så att Breddgångaren (oftast) tar upp hela gång & cykelbanan. Men ibland består även Breddgångaren av 3-5 gångare i bredd.

Ett typiskt kännetecken för Breddgångaren är att de allt som oftast dyker upp de första soldagarna på våren. Och då på de mest centrala och smala gångstråken. Signalerar man som icke Breddgångare med antingen plingklocka eller tillrop att man vill förbi, uppstår antingen ett kaos där gångarna byter sida med varandra eller beter sig allmänt förvirrat. Eller så ignorerar Breddgångaren signalen helt.

Att Breddgångaren är ett typiskt vårtecken är för att de alltid kommer fram de första riktiga vårdagarna och försvinner sedan när den gråa våren gått över till den gröna våren. Var Breddgångaren då tagit vägen vet ingen. Men teorien är att de då gått i ide pga. att de tröttnat på att gå och istället tar bilen.

Jag vill tillägga att jag inte alls hyser någon agg mot Latte-papporna (eller mammorna). Det ser så skönt ut att kunna gå ut och ta en långfika med vänner och sitt och deras barn. Det är något jag kan tänka mig att göra i framtiden till och med.

Men Breddgångarna har jag inte så mycket för faktiskt.

4 kommentarer:

 1. Värst är de breddgångarna som ser en komma på långt håll men ändå skiter i att lämna plats.

  SvaraRadera
 2. Haha, klockrent, kan inte annat än att hålla med!

  SvaraRadera
 3. Jens Westergren3 april 2010 21:53

  Haha, långfika med barn, det märks att du inte har förstahandsinformation... :-)

  SvaraRadera
 4. Jesper: Ja huva, de glömde jag helt. Bra att du påminde mig... eller?...

  Lina: Ellerhur =)

  Jens: Jag förstår att det är olika, men jag har faktiskt förstahandsinformation. Jag får bara vänta och se helt enkelt =)

  SvaraRadera