onsdag 28 april 2010

Det kom ett paket med godis

Danskarna levererar snabbt.

Två par av Vredesteins nya däck Black Panther Xtrac. Jag körde på deras vanliga Black Panther förra året med blandade upplevelser. Det var bra grepp och komfort men de punkterade lite väl lätt trots sin höga vikt (däcket på bilden väger 494g). Så det ska bli spännande att se om de blivit bättre.

Vredestein har även börjat med punkteringsvätska. Jag har kört med en hel del olika vätskor sedan de började bli populära. Den jag kört mest med är Stans No Tubes. Men jag har även kört med Tufo, Hutchinson, Vittoria/GEAX (skum iofs) och Joe´s. Alla med sina olika egenskaper. Så det blir intressant att se vilka egenskaper Vredesteins vätska besitter.

T-Grön i all ära men man vill ju vara lite proffsig, och proffsen väljer Morgan Blue. Då väljer jag det också. Då kan det ju inte bli fel.

När man tagit bort olja måste man ju fetta in igen. Jag har aldrig kört med Morgan Blue tidigare. Min favorit är annars Finish Lines gröna. Får se om blå Morgan kan slå gröna mållinjen på fingrarna.

I paketet fanns även två produkter från mitt nya favoritmärke; Lezyne. Jag är grymt nöjd med deras pump och inte tror jag att jag kommer att bli besviken på följande:
Lätt, snyggt och litet multiverktyg vid namn V10.

Som har allt man kan behöva, både insex, torx och kedjebrytare. Kolla in specialböjningen på den minsta insexnyckeln. Än vet jag inte vad det ska vara bra för, men det är säkert något smart.
[Edit]: Glömde säga detta (för er som inte läser kommentarer): Verktyget är Mycket tjusigare än mitt Gary Fisher som jag haft sedan 2005 (eller var det 2006?). Det börjar bli rätt värdelöst nu; Slitet, vint och spräckt. Lezyne´s verkar mycket stabilt och smart konstruerat, så det kommer hänga med bra mycket längre än GF. En bra investering helt enkelt.

Ett lyxigt fodral medföljde också för att skydda både vektyg och kläder.

Något annat behändigt som var med i paketet:
Japp en lite plånbok till för att skydda verktygen ännu mer och även telefonen, kreditkortet, småpengarna och slangen. Smart, litet och lätt. Lezyne fattar det där med vad man behöver ute på cykelturen och de gör det snyggt också... Jag pillar fortfarande på V10 verktyget.

3 kommentarer:

  1. Verktyget är Mycket tjusigare än mitt Gary Fisher som jag haft sedan 2005 (eller var det 2006?). Det börjar bli rätt värdelöst nu; Slitet, vint och spräckt. Lezyne´s verkar mycket stabilt och smart konstruerat, så det kommer hänga med bra mycket längre än GF. En bra investering helt enkelt.

    SvaraRadera
  2. Ifall det är rätt storlek kan vinklingen på lilla insexen kan vara till för att justera reachen på bla. Avids bromshandtag som man knappt kommer åt annars. Smart isåfall!

    SvaraRadera