torsdag 22 april 2010

"Trail"-torsdag VS. Vitlöks-torsdag

Idag var jag ut en vända med "Bleckan" och lekte lite i skogen. Han har varit sjuk i 8 dagar nu stackarn och var ute för första gången på cykeln idag. Så vi tog det lugnt och passade på att leka lite på jungfruberget. Självklart så levererade Punkaberget direkt:

Och sen levererade min ybersnygga pressure pump från Lezyne, tillbaka trycket i däcket. Titta vad snyggt den matchar Bleckurs framhjul:

Efter detta åkte vi ut på Bergsstigen och tog oss an alla dess hinder. Ganska snabbt kom vi fram till en brant, stenig och blöt backe som dessutom var full med stora rötter. En utmaning som vi direkt var tvungna att ta oss an. Och jag lade ut kameran på en sten och tryckte på Play. Resulatet:När jag sedan kom hem blev det vitlöks-torsdag. Jag fräste till lite strimlad klycklingfilé, hjärtat delade lite champinjoner och skivade vitlök som jag fräste i olivolja efter att kycklingen blivit klar. Sedan lade jag ihop allt och tillförde två Creme Fraiche - vitlök. Till detta hade vi fullkornspasta.

Vi hade även köpt vitt lantbröd, i brist på mörkt, som vi grillade i ugnen. Till det gjorde vi lite vitlökssmör på en klyfta vitlök, lite flingsalt och så klart smör. All denna vitlök galloperade fint i munnen och smaken sitter fortfarande kvar nu såhär 3 timmar efter. Jag blir då definitivt inte sjuk, som halva CRT verkar ha blivit.

2 kommentarer:

  1. De roliga att på filmen ser de så mesigt ut att ni inte kommer upp!

    SvaraRadera
  2. Ja egentligen var det ingen backe alls =)

    SvaraRadera