onsdag 21 april 2010

Vem är Inga?

Idag hade jag bestämt mig för att köra mina tubhjul på träningstävlingen för att köra in mig till helgens tävling i Mjölby. Som vanligt så hade jag inte alls mycket tid tillgodo när jag skulle byta hjulen. Och självklart så diffade skivan bak så pass att jag var tvungen att shimsa bakbromsen så den skulle hamna i nivå. Jag stressade som tusan för att hinna till Jungfruberget vid 18.

Men alla ni som har shimsat bromsok vet att det är ett pilligt jobb att få alla shims att sitta kvar på båda skruvarna, och att rätt storlek på shims ska till. Det slutade med två av de tjockaste shimsen och en av de tunnaste vid varje infästning. Och då hade klockan hunnit bli 18:10. Så det blev en blodssmakstur till mötesplatsen.

Vem väntade där då? Jo ingen... Jag hade i och för sig det på känn då det var en del som var sjuka, en som var skadad och en som saknade en hel hoj. Så jag åkte hem igen och böjde till bakskivan lite då den var skev. Sedan åkte jag tillbaka och småjusterade lite på sittställningen igen.

På Jungfruberget gick det tokigt snabbt så jag åkte vidare mot Lugnet för att testa lite mer, och där mötte jag på Adam Steen och hans bror Micke. Vi slängde käft tills vi frös, sedan sprang de vidare och jag rullade vidare.

Alla justeringar, Riserstyret och tubhjulen på cykeln gjorde att det gick så snabbt utför att jag inte hann med att planera åkningen. Jag åkte helt enkelt rakt över allt och det gick förvånansvärt enkelt. Jag gillar mitt nya åk. Med det åker jag snabbt och snyggt.
Tune-naven och resterande delarna av tubhjulen blev riktigt snygga på cykeln tycker jag:


Dagens Träning
Rullning
Tid: 1.30 h
Medelpuls: 124 bpm
Maxhastighet: 57 km/h

8 kommentarer:

  1. Vad väger dina hjul med Tune naven? Den var råläcker med Dugasterna, fast det blir det mesta :)

    SvaraRadera
  2. Yepp, råååläckert =)

    Framhjulet med 90g skiva och tungsnabbkopplingar vägde 1268g
    Bakhjulet med XTR-kassett & samma skivor & snabbkopplingar som ovan vägde 1584g.

    Men nu har jag lättare skivor och snabbkopplingar på. Snart sitter även en 127g kassett på bakhjulet. Så vikten är liiite lägre i år.

    SvaraRadera
  3. Ledsen, men knät är inte 100% ännu så då tog jag de säkra för de osäkra.

    Ps.Du glömde redigera bild 2 ;-))

    SvaraRadera
  4. Ja det spöket ser riktigt läckert ut!!

    SvaraRadera
  5. Robban: "Inga" problem vettu ;) Klart du inte ska belasta om knäet är dåligt. Det kommer fler gånger.
    Och ja sista bilden orkade jag faktiskt inte redigera, det var för pilligt för att lösa runt 10 på kvällen. Men nu ser man iaf hur det ser ut med och utan styrrör kvar =)

    samuel: Tackar!

    SvaraRadera
  6. fin cykel och grymma hjul, men det ser inte bra ut med riserstyre..

    SvaraRadera
  7. Håller med anonym och Jespers kommentar om Dugasttuber. Hur många kör tub i Mjölby tror du?

    SvaraRadera
  8. Anonym: Jag tror att du bara är avis ;) Det ser ju grymt ut

    Jonas l: Det är nog en hel del som kör tub faktiskt, vilket är kul. Kommer ihåg när jag körde Mjölby för två år sedan. Då var jag ensam, så det ska bli kul att se hur många vi är på söndag =)

    SvaraRadera