onsdag 14 april 2010

Nya spöket

Idag har jag ägnat dagen åt att jobba, men också till att ställa in min nya MTB: Ghost Lector Worldcup XTR. Som namnet lyder är det en riktigt vass cykel som är helkittad med XTR rätt igenom. Först så testade jag den lite på banan som både Per och Jonas har kommenterat så rätt. Jag var då bara uppe på rakorna och dess 17° och inte i kurvorna.

Sedan stack jag ut på en liten rull-runda för att ställa in småsaker som sadelvinkel (och nej sadeln är inte vinklad neråt som det kan se ut på bilderna, det är bara kameravinkeln och cykelns vinkel som lurar ögat lite), avstånd i sidled på reglage osv. Nästa tur kommer jag att laborera lite med dämpartrycket. Och så småningom kommer jag testa ett Riser-styre som Darvell hade liggandes.

Jag mötte även Patrik Stenberg bakom Hemköp, blivande Willys, när jag ställde in cykeln. Vi tog sällskap bort mot Varpan och sade adjö vid brandstationen då han åkte hem mot Stennäset och jag åkte upp på Jungfruberget. Där passade jag på att ta några kort innan cykeln hann bli allt för skitig. Sedan tryckte jag runt två varv på vår XC-bana. Den bana som vi kör träningstävling på nu på söndag. Jag kom förvånansvärt snabbt in i tekniken och farten utför. Och det ska bli skoj att stressa cykeln än mer i skogen. Jag har längtat.

Bilderna, som är klickbara för att kunna se en lite större bild:

Det är mycket nytt på ramen till i år...

Spöket har fått ett biffigare underrör till i år. Vilket känns i vridstyvheten.

Spöket har även fått ett koniskt styrrör, med passande konisk gaffel. Detta ger också mer styvhet.

Spöket har en till bättre egenskap och det är ett sk. composite pressfit BB system för vevlagret. Och kan ni gissa... Det gör cykeln styvare.

Ramen har även fått snyggare design...

Och snygga smådetaljer, som texten här på underröret.

Än måste jag ha tungan i mun för att hålla koncentrationen uppe...

Men spöket känns mycket stabilare och säkrare i år och jag har snabbt fått upp känslan och känner mig redan rätt säker på cykeln.

Spöket känns lungt på snö också.

5 kommentarer:

  1. Måste säga att den var riktigt snygg i år!

    SvaraRadera
  2. Material-spelare.... =)

    SvaraRadera
  3. Pontus: Ja visst är den? Jag gillar den skarpt och tack vare de blåa detaljerna på gaffeln så kommer mina blåa Tune-nav passa bra in på den... hoppas jag :P

    Christian: Yepp, men du vet att du kan få en likadan cykel, det är bara att lyfta luren ;)

    SvaraRadera
  4. Nice, men Durin finns väl inte med koniskt styrrör eller gör den de?

    SvaraRadera
  5. Ja min Durin är i alla fall fetare nedtill och ligger i fas med breddningen, men jag har inte plockat isär och kollat om det stämmer exakt. Det ser ut som det i alla fall =)

    SvaraRadera