onsdag 21 april 2010

Hur står ni ut?!

Nu har jag suttit och försökt få igång mitt mail-konto i nya jobbdatorn sedan klockan 8 utan någon framgång alls. Det är ju ingen skräll att det är en PC och att det är Microsoft Outlook som inte vill vara med och leka. Skiten hänger sig hela tiden och det tar e-v-i-g-h-e-t-e-r innan skiten vaknar igen.

Det är en ny färsk PC som använts i 4 månader max. Hur f*n står ni ut med detta eviga hängande och felmeddelande i windows? Hade det varit min dator hade jag slängt ut skiten för länge sedan. Vilket jag i och för sig gjorde med min egen när jag skaffade MacBook Pro, vilken förövrigt funkar precis lika bra och snabbt nu som när den var ny för 1 år och 3 månader sedan. Inte en enda låsning av programvara eller Mac OS alls på den tiden. Inga virus heller för den delen...

8 kommentarer:

  1. Det är väl bara för att du bara pillar i safari och photoshop? W7 funkar betydligt bättre för mig i min iMac än vad snöleoparden gör...

    SvaraRadera
  2. Snarkus: Ja jag har funderat på Ubuntu ett tag, får se om jag får installera det på företagets PC bara...

    Jens: Jag sitter på min jobb-PC. Mac:en funkar, som du kanske läste, utmärkt ;) Även med PS och Safari, fast jag kör ju Chrome så klart vilket är snabbt som attans.
    Och OM jag ändrar OS på Mac:en blir det Ubuntu. Windows kommer inte in i min Mac ;)

    SvaraRadera
  3. Stoppa tillbaka äpplet i fruktkorgen och läs Jens kommentar igen. Det är när andra program än de vanligaste används som macanvändarna får slita av sig håret för att få det att funka om det ens lyckas.

    /Darvell

    SvaraRadera
  4. Mac är ju helt klart smidigare, oftast.

    Chrome Oscar? Ne, Safari ska de vara

    SvaraRadera
  5. Darvell: Än har jag inte mött på de programmen, jag sliter mig inte i håret när jobbmailen ligger på Macen bara när jag ska få det att fungera i Outlook på PC =)

    Jonas l: Chrome är fortfarande snabbare att ladda sidor och har dessutom ett mindre sökfält-flikfält än Safari. Jag körde Safari först men är så otålig av mig ;)

    SvaraRadera
  6. haha tillåt mig småle! Först och främst måste man anpassa dator efter användande. MIn egna dator - PC, ofcourse, som ibland har många CS program gång samtidigt plus ett x antal firefox fönster plus lite annat smått och gått, råkar aldrig ut för krashar eller hängningar eller felmeddelanden eller långa väntetider. men däremot på jobbet med en MAC så sker det en och annan crash bang boom. Jag gillar MAC, absolut, de är extremt lättanvända och man behöver inte vara datanörd för att hantera en sådan, men en PC kan göra allt det en MAC kan göra plus så mycket mer. Att gå från PC till MAC är ett nerbyte, visst är en MAC lite snyggare utanpå men inget kraftpaket innuti. Den är bara dyr.

    SvaraRadera
  7. Anonym: Precis man måste anpassa dator efter användande, och det är precis det jag gör. Jag använde Mac för att den är enklast och bäst när det kommer till bild och videohantering/redigering. Jag är ingen datanörd som behöver anpassa, trimma och pilla med alla oändliga inställningar för att få datorn att gå bra. Jag vill att den är bra från början, alltså väljer jag en Mac.

    Så det kanske är därför Mac hänger sig för dig och PC hänger sig för mig. Vi är två olika datoranvändare, och det som inte passar oss hänger sig =)

    SvaraRadera