lördag 2 maj 2009

TräningsTävling Punkaberget

Tjohej vad bra det kan gå ibland, och tjonej vad snabbt det kan vända. Mina 5 timmar och 30 minuter igår satt kvar lite i benen, som var sega. Speciellt skinkorna. Jag tog starten ganska lätt då Micke Salomonsson, Jens Westergren och Henrik Öijer inte är några startmänniskor. Martin Eriksson som också är med kan nog sprätta lite, ungtupp som han är, men han hade kanske respekt nog att inte göra det?

Nåväl, jag lät Micke gå om in mot backarna och sedan hängde jag på. Men det bromsade i mina ben så han gled iväg. Vid varvningen hade jag gjort ett varv runt 8:30 då Jens som låg lite bakom gjorde varvet på 8.38. Men ut på andra varvet dog ryggen lite igen. Så då slog jag av på farten och klev sedan av när Jens gick förbi precis ut på varvningen. Jag körde andra varvet på 9.16. Sedan tog jag några kort med min mobilkamera istället. De som blev bra:

Efter träningen åkte Jag, Jens och Micke ikapp en bortflyende Henrik som sedan lotsade in oss på endurostigar. De var bra till en början men sedan försvann stigen och det blev bara stöt och sten, lätt utför. Då gav min rygg upp helt. Det var säkert Henriks plan också, för han och de andra stod där och väntade på mig lätt hånskrattandes och undrade om vi inte skulle köra "stigen" uppför igen...

Ute på grusvägen fick jag dock min hämd när jag med stängd mun tvingade in Henrik på rulle. På platten är jag stark. Synd bara att Mtb-tävlingar inte avgörs på grusvägar.

2 kommentarer:

  1. Man blir nyfiken på punkaberget. Vet du någon som vill guida där på fredags- eller lördagskvällen på sm-helgen?

    SvaraRadera
  2. Ja jag kan då rulla runt där om jag har tid. Hör av dig så kan vi nog ordna något. Det kanske är fler som vill följa med?

    SvaraRadera