lördag 30 maj 2009

Borlänge Tour etapp #2

I brist på bilder från igår/idag. Bjuder jag på en bild från billingeracet

Ett ord sammanfattar min prestation idag: JoJo.

Jag fick en kass start och jagade efter det ivrigt för att komma upp mig. I en vänsterböj kör Micke Salomonsson och Håkan Löfström ihop och trasslar till det lite. Men mitt i alla kaos lyckas jag ändå komma upp till Magnus Palmberg. Som innan start sa att han ställde sig brevid mig så att han kunde hänga i min ryggficka... Nu var det jag som fick slicka hjul på honom istället.

Dum som jag är var jag inte nöjd med det utan skulle prompt stressa upp till förstaklungan som låg strax framför. Jag gasade på friskt i en av de längre och flackare backarna längst bort på banan vid badet. Och jag kom nästan ikapp också, nästan. Palmberg och Löfström kom ikapp och jag slet förgäves för att få deras rulle. Sedan sprätte Salomonsson förbi.

Jag lyckades dock ansluta vid banan snabbaste parti, utför ner mot älven. Sedan stressade jag på igen för att hålla rulle uppför den branta backen in mot målområdet. Där fick jag betala för all stress. Min omgivning började helt plötsligt att gunga och bli ofokuserad, samtidigt som det blev ordentligt hett; jag blev kokt.

Sedan spenderade jag resten av loppet i ett ingenmansland... eller ja ok jag hade sällskap av Anders Haritz på andra och tredje varvet. Men sedan kom gasen tillbaka och jag stack iväg på en solotur resten av etappen.

Ett tag trodde jag att jag skulle komma ikapp Löfström, men den rackaren var tre minuter före mig i mål tillslut.

Nåväl, jag avancerade från 12a till 10a genom dagens 10de placering i alla fall. Lite jobbigt är bara att jag inte lyckades få en så stor lucka ned till Haritz som jag hoppats på. Han är bara ca 55sekunder bakom mig. Och om det är någon som har fördel i helgen så är det han, det verkar som att Anders kan banorna utan och innan. Dessutom är han bra att köra mot klockan.

Fast det är klart. Biter jag tillräckligt hårt i styret i morgon och håller stumt hela vägen så skall nog det gå att hålla och kanske till och med avancera i resultatlistan. Jag kör på det.

1 kommentar:

  1. Cykeln står bakofram! för gaffeln är väl åt rätt håll?

    SvaraRadera