söndag 4 april 2010

Hysteriskt rolig dag

Påsk=Vår=Blommor.

Jag vaknade vid halv 9 idag av ett sms och jag skulle egentligen gått upp vid 9 och dragit iväg på lite träning. Men jag somnade om och sov som en stock till 10:50. Jag sov förbi Jennys alarm och ytterligare sms. Men sedan kickstartade dage iväg och det var nog tur att jag sov lite längre.

Vi gick ut och tog en promenad tillsammans innan frukost för att känna på det underbara vårvädret och även för att vakna lite. När vi sedan kom hem blev det en härlig frukost tillsammans för att sedan göra oss i ordning för dagen.

Första anhalt för dagen var Jennys kompis dotters 2 års kalas. Hos dem var det verkligen full fart, barn som lekte och sprang av sig sina socker kickar, då vi kom dit direkt efter de fått sin fika bestående av Hello Kitty tårta och saft. Full fart verkligen, vilket var härligt att se.

Vi fick också lite sockerkick, och jag även en koffeinkick, då vi fick smaka på tårtan och jag fick kaffe till. Jenny och kaffe går inte så bra ihop så hon drack saft. Vi stannade kvar där ett tag tills Millie somnat i sin mammas famn och tempot lugnat ned sig lite.

Då gick vi vidare för att ta bilen ut till svärfar i Hosjö. Där det bjöds på följande mat förrätt; Gubbröra på toast. Huvudrätt; Fläskfilégryta med potatisgratin och grönsaker. Efterrätt; Kladdkaka, glass och kaffe.

Innan middagen och delvis under den fick jag äran att se slutet på Flandern Runt. Helt underbart att svärfar, Göran, lät mig se på det då han hade Eurosport. Vi kom dit när det var 35km kvar till mål och jag fick se alla de backar jag/vi körde i nere i Belgien. Och flera vägar kände jag också igen som vi hade cyklat på, då vi några gånger körde på den permanent utmarkerade Flandern Runt banan. Mäktigast att se var dock såklart Geeraldsbergen och Kapelmuur. Där har jag cyklat liksom... Och Cancellara då, vilken mäktig cyklist han är. Gör ett ryck sittandes i Muur:en medan Boonen sliter stående för att, förgäves, hänga med. Gåshud på det.

Under efterrätten tittade vi dock på gamla inspelningar från när Jenny och hennes syskon var små. Vilket var otroligt underhållande. Men efter ett tag tog luften slut och värmen från soffan gjorde att jag nästan somnade.

Så nu efter en heldag med Jennys vänner och släkt är vi nu hemma och är ganska släggade. Som sagt, det var nog tur att jag/vi inte tränade idag. Födelsedags och Påsk-firandet räckte gott och väl. Hur har er påsk varit?

På väg ut till Hosjö såg vi denna galning... Lite Cypernvarning över killen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar