tisdag 3 mars 2009

Hemlighetsträning
Som vissa av mina läsare vet så är Cypern den optimala platsen för att arbeta fram hemliga och optimala träningsfilosofier som garanterar framgång. Som den sanne vetenskapsmannen jag är så delar jag givetvis med mig av de observerade filosofierna som kan garantera hög och önskvärd status. Eller habitus som vi vetenskapsmän benämner det, men i och med att detta är en skönlitterär vetenskapsartikel håller jag mig till lekmannanivå.

Tidigare Cypern vistelser har genererat den tidigare beskrivna guld intervallen. En intervallform som länge var hemlighetsstämplad för omvärlden (läs Svenskar). Den arbetades fram under plågsamma och krävande människoförsök runt området Stavrouni på Cypern. Guld intervallen har senare visat sig vara av stor vikt vid idrottsliga framgångar.

Och nu kan jag som första vetenskapsman stolt presentera nästa steg i jakten på ytterligare framgång; Blockdisstansen. En träningsform så komplex att endast ett fåtal behärskar den fullt ut. Kombinerar man den även med glass-dieten så genererar den, vad vi vetenskapsmän kallar extrem ”Pang-Pang”.

Träningsfilosofin är egentligen så extremt komplex att den endast går att lära sig genom strikt auktoritär handledning av en licensierade Blockdisstansinstruktörer. Jag tänker dock delge den bakomliggande filosofien i denna avhandling. Och för er som anser er vara redo för denna träningsformen, så råder jag er strikt att diskutera ert upplägg med enbart licensierade Blockdisstansinstruktörer.

Blockdisstansen.
Blockdisstansen är en träningsfilosofi vilken generar ett brett spektrum av fysiologisk samt psykologisk adaption/kunskap. Nedan skall jag försöka återge en så korrekt bild av denna speciella träningsform. Så skärp sinnet och håll i hatten för nu går tåget.

Ett blockdisstanspass är endast optimalt vid en uppdelning av 3 stycken block. Och det är extremt viktigt att passet totalt sträcker sig över 50% av dagens timmar med solljus. Detta för att stressa de lokala kapaciteterna maximalt. Helst så ska även passet innehålla minst 2 stora väderväxlingar, så att man är tvungen att växla mellan mycket och lite överdragskläder. Vilket är av stor vikt vid kommande stortävlingar, vilket Blockdisstansen garanterat genererar.

För optimera den kroppsliga utmattningen så bör man antingen hålla jämnt tempo över all terräng, eller så kompenserar man förlorat tempo med intensitetsökningar i motlut. Vilket strategi man skall ägna sig åt beror helt och hållet på geografisk hemma miljö. Personer bosatta i Norrland skall köra enligt den första strategin. Och personer bosatta i Danmark (dvs söder om Sveriges cykelmecka; Falun) skall ägna sig åt den andra strategin.

Vid utförande av ett Blockdisstanspass så ska man även stressa de mentala strategierna. Och detta gör man bäst genom att utmana ödet och köra in i aktivt militärt övningsområde. Väl i detta område bör man passera 2-3 stycken militära utposter, varav en måste vara ett ned bombat övningssamhälle. Man skall även bli tvungen att konversera med brutalt auktoritära soldater, med minst två AK47:or. Sedan som en sista hållpunkt skall man även passera en gränsvakt med pilotglasögon hållandes i en stor skinande batong, vilken vakten taktfast slår mot sin lediga hand. Om detta uppnås, erhåller utövaren maximal mental stresshantering och strategibehärskning.

När det sedan kommer till fikastoppet, vilket är manditory, så ska man för det första strikt hålla sig till glass-dieten. Men även komplettera med kaffe, vilket höjer fettförbränningen med minst 50% (källa J.J 2007). Under detta stopp, vilket förövrigt markerar övergången till sista eller näst sista träningsblocket. Så ska minst två personer i gruppen komma i en verbal ”trash talk” situationsträning. Helst skall denna situationsträning vara över hela fikastoppet och om träningen utförs korrekt så kommer en av deltagarna i den verbala ”trash talk” träningen att senare överge träningsgruppen i ren trots. Denna slutgiltiga strategi optimerar inte bara deltagarnas PsykOsociala kapacitet utan även de resterande utövarnas kapacitet.

Detta mina damer och herrar är nästa stora filosofi. Vetenskapligt genererad på Cypern, hemlandet för alla stora hemlighetsträningar.

Såhär fin blir man/är det även av/på en Blockdisstans:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar