onsdag 25 mars 2009

Biljakt


Igår ojade jag mig över hur trött och orkeslös jag har varit de senaste dagarna. Men idag har det blivit bättre. Jag tror det kan ha och göra med att jag inte har kommit in i vardagen... För idag jobbade jag inte och då hade jag lite mer energi över.

Jag vaknade tidigt och tog en lång frukost för jag tänkte hänga på Magnus Darvell på Vibes först vid 9.30. Det var han som hade bokat, därav den "sena" tiden. Men han är ju heltidscyklist och har tid till att träna ordentligt. Väl inne på Vibes så var jag ändå lite trött, men benen och kroppen fick jag plåga ordentligt.

Vi var där en timme och Magnus var lite sen så klockan var nästan 11 när vi var klara. Därför blev det ett beslut på att vi skulle ta lunch innan distanspasset. Lunch går inte att ta förrän efter 12 enligt Magnus så han ville ut vid 13. Det blev en kompromiss och vi kom ut vid 12.30. Vi båda gillar våra tävlingcyklar så mycket bättre än vintervagnarna så det fick bli torra stora vägar och tävlingshoj.

Planen var Falun-Vika-St Skedvi-Säter-Borlänge-Aspeboda-Falun, vilket vi höll oss till. Vi trampade på med bra fart men med lite jobbiga bilister som sällskap längs Hedemoravägen till Vika. Sedan tuffade vi på längs de lite mindre och finare vägarna mot St Skedvi. Och där hade bilarna ett annat lugnare tempo och väntade in tills det blev fritt.

Sedan åkte vi förbi Landa och fällde ned pungen ett tag. Där ute tog jag pace på en traktor och skrev ett inlägg på bloggen (det här under). När vi sedan började närma oss Borlänge så blev bilarna lite mer närgångna igen. En slående manöver idag var att surgubbarna (ja det var faktiskt bara gubbar) åkte så nära de bara kunde när det ändå var fritt.

En gubbe utövade den manövern på en 50-väg och såg oehört nöjd ut efteråt. Det var bara det att vi snabbt kom ifatt gubben och lade oss bakom för att stirra ned honom i backspegeln. Då var han inte lika kaxig och han fick säkert skäll av gumman sin som satt brevid, det såg så ut i alla fall.

Vi klarade oss ganska fint från Borlänge tills vi kom till Smedsbo, på ytterligare en 50-väg. En sugubbe till passade på att krypa förbi farligt nära. Som tack gav Mange honom en rejäl smäll i rutan. Och sedan skrek vi lite fula ord. Jag antar att det triggade Magnus för han for iväg efter bilen som en skållad råtta. Tyvärr kom det en dryg volvo mellan, som i och för sig nästan gnuggade kofångare med surgubben i protest mot hans beteende. Men Mange fick då bara ge lite onda blickar å skrika lite innan det blev 70km/h och surgubben i den beiga toyotan försvann.

Vi kom in hela i Falun efter ganska exakt 4timmar och hade avverkat 96,2km med en snitthastighet av 28,1. Jag hade ett max på 52km/h som förmodligen var från första biljakten. Men jag antar att Mange hade ett betydligt högre max vid andra jakten.

Nu ska jag fotsätta designa ännu en cykeldress, denna gången har turen kommit till Ålems CK. Ghost-dressen får ni se när pressmeddelandet kommer ut.

Mang öste så snabbt idag att han fick en lång istapp från bakgaffeln, klickar ni kan ni se att tappen nästan ligger mot däcket.

Och vägen har svettränder, snart är det barmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar