söndag 19 juli 2009

Stenkross


Igår var det SM i S & M. Lidande alltså.
Jag hade taktiken klar och den löd lika som för de flesta som startade; ta det lugnt i starten och kör i ett eget tempo för att inte krossas. Men ivern och trycket på att trycka på lite extra när jag väl låg bra till i kombination med den tryckande värmen gjorde att jag sprängde mig.

Jag rasade en bra bit ned i fältet, men mitt mål med dagen var att ta mig runt och inte springa uppför. Båda målen klarade jag av. Dock så blev jag lite sur på väg ut med två varv kvar, jag trodde att de skulle tillämpa 80% regeln. På näst sista varvet blev jag varvad av Palmberg och Lindgren då trodde jag att jag skulle bli avplockad. Publiken runt banan hejade också på och fick mig att förstå att det var sista varvet. Men nej då jag fick då cykla alla 7 varven jag med.

Fast det var en seger i sig att slita sig runt på en banan där många duktiga och snabba cyklister klev av för att det var för jobbigt och inte gick vägen. Några av dem var Wetterhall, Friberg, Gustavsson och Nilsson. Alla fyra kom hem till mig efter tävlingen och dränkte sina sorger. För som en av dem sa; Det känns fan inte bra att bryta, det är inte bra för huvudet.

Det var bra för mitt huvud att jag tog mig runt.

Något som inte var bra och heller inte okej, var att på mitt sista varv då täten gått i mål. Så fanns det knappt en enda funktionär ute på de kritiska ställena. Jag och de övriga som slet runt långt efter täten hade lätt kunnat gå omkull och fått vänta bra länge på hjälp. Jag hörde att det bara fanns 11 flaggvakter runt banan när den "riktiga" tävlingen pågick. På sista varvet såg jag 4-5st varav en av dem var banchefen Lars-Åke Östlin, som gav mig en kompisknuff i sista backen. Det var helt okej.

Resultat:
1 378 PALMBERG Magnus OK Hammaren 1:55:29
2 366 LINDGREN Emil IK Hakarpspojkarna 1:56:31 1:02
3 370 DARVELL Magnus Kalas CK 1:57:39 2:10
...
20 359 EKSTAM Oscar Falu CK 2:18:21 22:52

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar