måndag 14 december 2009

Stormöte mitt i skogen


Denna snygging mötte jag på mitt i ingenstans i de mörka Dalaskogarna. Han hade lämnat Falun strax efter 11 och varit ute en timme, likaså hade jag. Och så möttes vi från var sitt håll. Ganska roligt faktiskt. Vi stannade, pratade lite om Bleckurs snygga och dyra vinterhoj. Och så givetvis om min pärla till vinterhoj, cykeln med den rätta vinterkaraktären. Vi kom även in på att vi båda märkt att det går så mycket bättre att köra hårt på ett intervallpass om man grundat med distans dagen innan. Vi har märkt det båda två och jag har lagt mitt schema nu i vinter så att jag börjar med en distans dagen efter vila och sedan kör jag ett hårt intervallpass dagen efter distansen. Hittills har det funkat ypperligt, vi får se om trenden fortsätter imorgon.

När vi pratat i sisådär 7-10 minuter så började vi bli lite kalla och ivriga på att fortsätta. Så vi sade hej då och åkte åt var sitt håll. Jag hade kommit från Gamla Fruns väg via Grycksbo och var på väg mot Sågmyra. Bleckur kom från Bjursås och var på väg mot Falun. Min tur fortsatte i snöyra förbi Sågmyra. Jag styrde mot Insjön och hoppades på att komma dit för att sedan vända hemåt. Men i Romma insåg jag att jag inte skulle hinna dit och hem innan det blev mörkt. Så jag svängde vänster där och begav mig mot Helgnäs och därifrån var det raka vägen hem genom Rexbo, Smedsbo och Stråtenbo. Pulsbandet strulade lite under passet och dog då och då. Tredje gången orkade jag inte starta om klockan så snittpulsen blev lite konstig. Men jag kom i alla fall 88,6 km enligt klockan (men det var mer km som inte kom med). Helt Ok för att köra ensam på den tunga vinterhojen med dubbla lager över knäna (usch vad jag inte gillar dubbla lager där).

Dagens Träning:
Tid: 4 timmar
Sträcka: 88,6 km loggat, men säkert närmare ca 90 km med det ologgade.
Höjd: 770 m
Medelhastighet: första 5km 20.4 km/h, efterföljande 29,2km: 23.5 km/h, sista 54.4km: 23.7 km/h
Medelpuls: ca 148-150 bpm
Maxpuls: 165 bpm (av det som loggades)

3 kommentarer:

  1. Du kunde fått gott kaffe hemma hos mig i Insjön o ev. skjuts hemåt om du ville ha.

    SvaraRadera
  2. Ja det hade suttit fint, men kroppen behövde tränas. Jag kan höra av mig nästa gång när jag har mer tid att fika och mindre kropp att straffa =D

    SvaraRadera
  3. Va då lyx-cykel! en helt vanlig vinter mtb!

    SvaraRadera