lördag 19 december 2009

Köp mig för 1 krona

Hittade denna annons när jag av misstag skulle in på min egen sida och hamnade på Google. Ni kan campa hos mig.

Det jag skulle kolla var hur min sida såg ut i Mozilla Firefox och Explorer. I Safari så matchar "banner"/toplogon/välkomstbilden längst upp, resten av allt grönt på sidan. Men i Firefox och Explorer så är logon äckligt ljus och ful. Hur ser det ut för er? Matchar det? Släng in en skärmdump och maila mig om ni är jätte snäll, ni har ju adressen lite längre ned.

Jag upptäckte också att min meny är rätt ful och sne i Explorer. Varför kan inte Microsoft ge upp och gå och lägga sig? Allt ser ju fult ut när så fort det är en fönsterlogotype inblandat. Tacka vet jag äpplet, det är alltid så vackert och estetiskt.

9 kommentarer:

 1. Microsoft finns för att Öijer ska kunna klaga på oss andra. För mig ser det bra ut. Konstigt vore annat då jag kör Safari :)

  SvaraRadera
 2. Om man använder webbläsare som inte kan läsa webb när man gör sin hemsida/blogg blir det ju lite fel. Det måste du ju nästan ha räknat med. Hade du gjort sidan efter explorer så hade ju allt blivit bra.
  Om man gör en sida för att den ska se bra ut i tex Safari så har man gjort en kompromiss.

  SvaraRadera
 3. Öijer: Ja det var som Jonas (cerrol) sa alltså =)
  Hade jag gjort sidan i en PC och IE hade den kraschat för länge sedan.

  SvaraRadera
 4. http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp Anledningen att inte alla optimerar sidan för safari syns tydligt på statistiken i länken.

  /Darvell

  SvaraRadera
 5. Folk är idioter det har jag länge vetat, men tack för att du påvisade det Magnus =D

  SvaraRadera
 6. Så sa gubben som körde i motsatt riktning på motorvägen också

  SvaraRadera
 7. Ja när vi ändå är inne på bilar, bara för att Saab och Volvo är mest populära betyder inte att de är bäst. Eller hur Mang ;)

  SvaraRadera
 8. När det gäller bilar är det ofta en fråga om ekonomi också, annars hade du väl inte köpt en Peugeot? Webbläsare är gratis så här väljer man helt enkelt de som fungerar bäst.

  SvaraRadera
 9. Men nu trodde jag ju att vi var inne på PC vs. Mac? Och IE kommer ju som standard i PC och eftersom att PC är det man köper om man bara ska ha en "data" och inget mer så är det ju inte så konstigt.
  Jag köpte Peugeoten för att den var snygg, om jag skulle haft något billigt och ekonomiskt utan glädje hade jag nog köpt en Volvo.

  SvaraRadera