fredag 10 april 2009

Mobilt & Anonymt is the shit

Hujedamig va mycket jag får gjort här på tåget. Tre blogginlägg, en 8 sidor lång lista med adresser och så kan jag samtidigt sitta och tjöta med Öijer om hur bra just mobilt internet är. Han sa nyss att superkommentatorn Roberto Vacchi satt och kollade Milan-San Remo på Lugnets parkering under Barnens Skidsspel. Grymt sa räven.

Något annat som jag observerade är att fler och fler vill vara anonyma på nätet (läst på DN). Tro tusan det! Ipred-lagen är den största kränkningen mot personliga integriteten på bra länge. Staten agerar på musikindustrins minsta lilla vink och gör det vipps helt tillåtet att spionera hej vilt på vad vi säger och gör på internet. Bara för att de stackars feta musik/mediagäddorna inte får sina gigantiska bonusar.

För inte tusan gör de det för att tex. musikerna svälter. Det gör de redan då bara cirka 10% (om ens det) av en skivas inkomst går till den som skapat musiken.

Nu tycker jag faktiskt att det är fel att stjäla musik (och annan media). Och att artisterna som skapar musiken borde få betalt för det de gör. Men detta gör det inte rätt att avlyssna svenskarna helt fritt och lagligt på nätet. Hur roligt skulle ni tycka det var om någon läste all din brevpost, hade koll på hela ditt liv, att varenda steg du tog var övervakat. För gud nåde dig om du kliver på en myra, det är ju djurplågeri!

Jag vet vad jag ska göra i alla fall. Rösta på Piratpartiet i nästa val, eller kanske Centern om de fortsätter att var för personlig integritet. Och jag tror även att jag ska bli anonym på nätet också. Bara för att jag inte vill bli bevakad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar