fredag 24 april 2009

Övervakning mot övervakning

Som bekant så vill fler och fler regeringar i Europa övervaka oss via internet. Utåt säger de att problemet är fildelning. Men personligen börjar jag mer och mer tro att "de" bara vill ha makten över dem som verkligen har makten; invånarna, den stora massan.

Men nu visar det sig att regeringarna får smaka på sin egen medicin:
Fler än 70 nationella myndigheter i hela världen har drabbats av datahackers. Den brittiska regeringen och totalt nästan två miljoner datorer har angripits av det infekterade dataviruset. Även i Sverige finns brister i IT-säkerheten
Det globala IT-säkerhetsföretaget Finjan har spårat ett så kallat botnät som hackat närmare två miljoner datorer. Det handlar om ett omfattande nätverk av infekterade datorer som kontrolleras av digitala brottslingar, skriver BBC news.

Så kan det gå när man retar upp folk. Förmodligen resulterar bara detta i än mer bevakning från regeringarnas sida. Men ändå, som man bäddar får man ligga.

2 kommentarer:

  1. Men är det bara jag som är dum & Old Skool? Vaddå hacker? Hacker är bara ett namn på programmerare. Cracker e nått helt annat. Och ytterligare vaddå? Några myndigheter har åkt på bottar - intresseklubben antecknar. Det rör sig inte om en Global Fullskaleattack. Gäsp. Boooring.

    SvaraRadera
  2. Det är DN som skrivit texten, inte jag... Hade jag skrivit så hade jag skrivit datanisse eller något...
    Och det roliga i det hela var mer att "de" som vill Övervaka blir övervakade. Skitsamma hur stor attacken var. Det visar bara potentialen för vad som kan komma att hända om "de" fortsätter sitt övervakande. Ingen sitter säker tillslut när regeringarna sitter på information om allt och alla. Då blir det jäkligt enkelt för ett skarpt sinne att komma in bakvägen och utnyttja regeringarnas information...

    SvaraRadera