fredag 22 januari 2010

3764 kr fattigare

Det var mycket som skulle inhandlas igår och ändå fattas det en hel del till lägenheten. Men nu har jag i alla fall det viktigaste, resten får inhandlas när jag har mer pengar och även ett jobb som genererar pengar. Jag skulle kunna ta vilket jobb som helst nu bara för att få en inkomst som jag överlever på. Med min A-kassa har jag nämligen ca 5.300 kr att överleva på i månaden. Känns som att det är en liten bit under existensminimum. Och i och med flytten så har mitt sparade kapital sjunkit en bit. Jag klarar mig alltid men det är drygt att få kalla handen var jag än vänder mig och frågar om arbete.

Ett ljus på jobbhorisonten har jag dock, det lyste starkare innan Belgien då det fanns ett erbjudande om fast 50%. Men nu har det ändrats till timlön på obestämd arbetstid. Bättre än inget i och för sig, men jag är orolig för att det ska vara bra en månad och lite en annan. Detta eftersom att mitt sparade kapital börjar sina.
Jag vet att jag klarar av ett arbete som ligger på 100% i och med att jag jobbade 150% och ändå fick bra träning i våras/somras 2009. Jag känner också att jag vill ha en ekonomisk stabilitet efter år av studielån, projektanställningar på 50% och arbetslöshet.

Sitter du och läser detta och samtidigt vet om ett en ledig tjänst, vilket som helst, som en självständig och målmedveten kille som jag kan söka. Snälla hör av dig till mig i så fall: oscar@oscarekstam.com

3 kommentarer:

 1. Jag vet precis hur du känner. Sitter i samma sits själv. Det är ingen höjdare :/

  SvaraRadera
 2. Hej Oscar,

  Jag vet hur det är, lugnt.. stressa inte på, även om jag att pengar t.ex. kan vara ett moment som gör en halvt deprimerad och desperat.
  Men jag hade för mig att tidigare pratade du om att starta en tidning, jag har varit ute i samma väder, och kollat, var nästan på G att få ett napp.. men det förlaget sa till slut nej. Men du kanske har andra idéer? Hör gärna av dig på fritz68x@spray.se så kanske vi kan brainstorma lite =)

  Mvh
  Fritz

  SvaraRadera
 3. Adam: Tack, vi sitter ju i samma båt. Men det är bra att vi håller ihop.

  Fritz: Jag hör av mig, det kan du skriva upp. Tack för ditt stöd!

  SvaraRadera