söndag 3 januari 2010

Stort, större, störst

Loenhout (första tävlingen) var stort, Sven Nys tävling var större men Tevuren idag var den hittills största tävlingen för oss. Nästan "alla" var där och publiken strömmande oavstoppligt till. Det var 2-3 rader med folk runt hela banan och på vissa ställen var det tjockare än tjockt med folk. Tyvärr låg depån lite off på en bro i skuggan och folket stod mer uppe i skogen och tittade ned i depån. Ungefär såhär:


Första varvet så låg Darvell riktigt bra till första gången genom depån och jag blev i extas. Han låg redan på topp 20 och såg pigg ut. Tyvärr hade han tappat lite till nästa gång in i depån och då passar han också på att dra en praktvurpa. Tusan tänker jag nu måste han ha sin cykel. Så jag slänger ut andrahojen och han grymtar mest när han tar den. Det är inget större fel med förstahojen förutom att vänsterreglaget är heeelt fullt med jord så att frambromsen ligger i. Efter loppet fick jag reda på att Magnus gick omkull en gång ordentligt och fick då hela reglaget fullt med jord. Frambromsen låg i helt och detta gjorde att han gick omkull två gånger till och ramlade ned till runt 40de plats av 70.

Mattias körde på säkert och stabilt runt 35-30 och såg också bra ut. Tills han kom in i depån ganska snart efter att Magnus varit in. Mattias hade blivit ned prejad/sparkad av en galen Amerikan och hade slagit i knä och arm så pass att han inte ville köra vidare. Samma Amerikan hade varit på Magnus också. De är galna där borta.

Att tvätta i depån idag var uteslutet, allt frös till is. Men jag blåste i alla fall av andrahojarna och smörjde rikligt med 5-56 för att det inte skulle frysa. Det funkade helt ok men det blev lite väl mycket is på fälgarna, vilket i och för sig bromsades bort ganska snabbt. Men det var en fin överraskning för Magnus vid sitt byte i alla fall. Han fortsatte hela tävlingen på andrahojen och körde till slut upp sig till 31 plats. Vill ni läsa mer om tävlingen och resultat klicka HÄR.

Min dag gick förvånansvärt bra och enkelt trots en strulande mage. Det var inte så långt att åka och tack vare snön hade vi en egen fil. Filen för nordbor som kan åka på snö. Det var helt öde i vänsterfilen och vi susade lätt fram. Väl inne på området så åkte vi gräddfil också, alla funktionärer var jätte trevliga och pratade dessutom bra engelska. Vi fick också för första gången stå på Proffsparkeringen, i och för sig längst bort men ändå:

Det var väl ungefär en kilometer lång allé med teambussar på båda sidorna. Cross är stort i Belgien. Det är Sofie vår manager som står vid bussen, hon gav oss mängder mer minimuffins idag för att vi var så duktiga. Geo som vi bor hos gav oss två Leffe var för att vi var så duktiga och orkade köra så mycket. De gillar cross och engagemang i Belgien.

En annan kille som är stor i Belgien är Erwin Vervecken, Ja ni ser honom om ni klickar på bilen och kollar efter den enda killen med hjälm.

En normalstor husbil...

Ändå ryms allt man behöver väldigt enkelt.

Undra hur mycket mer än det man behöver som finns i denna hus-bil? Den tillhör så klart kungen av cross; Sven Nys.

Depåkort första varvet. Alle man redo.

Dagens hårdaste kille. Det var minus 2-3 grader idag.

Inte så hård kille som kör långa tights under tempodressen. Och då kommer stackaren från Mongoliet, jag trodde de var vana vid kyla där. Att han kör cross här och har dubbelt så mycket UCI-poäng som grabbarna Kalas. Hör ihop med att en tvkanal gör en dokusåpa med par grabbar från Mongoliet som får chansen att köra cross med full support. Tidigare hade de en såpa med ett par Kenyaner. Det verkar vara en populär dokusåpa för Mongolerna får bra hejarop även att de blir varvade av denna kille:

Ja ni känner väl igen Magnus, han var snabb idag.

När man åker hem från en crosstävling får man räkna med långa köer, undra när det blir så hemma i Sverige på valfri cykeltävling. Nu är det väl mest Hockey som fyller fulla läktare, typ Ullevi. Tänk er en stadiocross där inne med fullsatt. Det drömmer jag om.

4 kommentarer:

 1. Amerikanerna är bara sura över att de tror att de ska komma över och dominera och sedan visar det sig att belgarna är mycket tuffare.
  Var det Brandon, han som kom sist, eller?

  SvaraRadera
 2. Nä förmodligen Jeremy Powers, han sa något i stil med: "I´m sorry but´s it racing you know" när han passerade Magnus (han trodde att Magnus var Mattias).
  Men de har hybris de där Amerikanarna.

  SvaraRadera
 3. Det är svårt att föreställa sig hur stort cross är i Belgien generellt, och i Flandern specifikt, om man inte varit på plats där.
  När vi vart nere i november var det helt sjukt. En sak som de flesta inte känner till, är att det inte bara är ohyggligt mycket folk i publiken. Dom betalar inträde också.
  Skriv en bok när du kommer hem :-)
  /Nypan

  SvaraRadera
 4. För att fortsätta tjata, visst är det sjukt hur stort cross är i belgien. Alla betalar dessutom 10 euro i inträde.
  Härliga rapporter Oscar, fortsätt så.
  Bra kört av Kalasgrabbarna också!
  /J

  SvaraRadera