onsdag 6 januari 2010

Ice Bitte!Detta inlägg har försenats lite grand pga mat, shopping och förlorat internet. Men nu är vi back on internet again. Vi har köttat kanalvägar nu igen. Jag hade tänkt att dra en promenad innan men råkade stänga av alarmet och somna om. Så jag vaknade när Magnus gick ned för att äta frukost. Typiskt.

Vi dundrade ut för att avverka 3 timmars distans vid 10 och då började balansakten direkt. Tack vare gårdagens fina väder och natten samt dagens fina minusgrader så var det några stycken med is längs vägen. Så vi började efter ett tag att skrika IS när det närmade sig balansakt. IS vidareutvecklades senare till ICE Bitte! Detta för att få lite mer humor i det då ispartierna duggade tätt.

Mattias drog en glidande 180 på ett parti blankis efter en timme också. Det var mäktigt att se. Först verkade han inte notera isen och så helt plötsligt fick han sladd och klickade ur. För att sedan snurra ett halvt varv och fortsätta glida ståendes med en fot i marken och en i pedalen baklänges. Fin juniorkontroll.

Mattias och Magnus fick ta täten i början av passet. Då jag vill spara mig så mycket som möjligt nu i början när jag drar igång träningen. Mattias höll dock inte så länge, hans knä gillar inte låga hastigheter. Det går bra på tävlingarna men när vi är ute och rullar längs kanalerna strejkar knät. Så jag fick sitta bredvid slaktaren från Skugg och bli slaktad. Alltså denna kille:

Bilden är hämtad från Team Kalas.

Som tur var så gillade Mattias att testa sin nya pump ett par gånger under passet så att jag fick lite vila. Men mot slutet var jag ändå tvungen att vika in på rulle för att överleva. Speciellt när det väntar två dagar med 5 timmar cykling. Jag passar på att cykla så mycket som möjligt nu när jag har chansen. Det är ju ganska jätte kallt hemma vad jag fått höra och jag åker hem den 18 de. Så då kan det vara bra att ha lite timmar på lager om kylan håller i sig.

För även om Belgien tyvärr inte bjöd på så mycket sol idag så var det bara minus två till tre grader. Vilket är fullt cykelbart om än kallt när det är fuktigt, men det slår -24°C i alla fall.

Det var inte så motiverande att ta kort i kylan och det gråa vädret, men här är ett på kalla lilla mig:
Och så lite mer grafitti för er konstintresserade läsare, som ni kan klicka upp till extra stor storlek. Jag gillar den första riktigt skarpt. En av minna nästa tatueringar kommer att bli grafitti-inspirerad tror jag. Vad tror ni om det?Dagens Träning:
3:05h
Okänd pulsdata då bältet sprang iväg.

2 kommentarer:

 1. Heter/stavas det inte "Ijs alsjeblieft!" eller åtminstone "Eis bitte!" där nere :-)

  Är lite i pumpköpartagen och undrar därför:
  Fungerade pumpen bra? Vad var det för pump?

  SvaraRadera
 2. Jo visst gör det det. Men vi kan inte uttala det, utan det låter mest Ice Bitte! Alltså engelsk-tyskst.

  Den fungerar bra, en SKS-pump med tryckindikator innuti. Med ett skal i aluminium... En Puro aluminum tror jag att det var. Lite stor men trycket var bra. Upp till 6 bar skulle vara möjligt tydligen.

  Jag använder annars en crank brothers som jag är sjukt nöjd med. Lätt, liten och bra. Men bara som nödpump. Den pumpar ganska lite i varje tag. Men det går att välja mellan high pressure och low pressure. Så att man bygger upp med high och när det går trögt går man över till low för att fylla upp det där lilla extra.

  SvaraRadera