onsdag 13 januari 2010

Delrapport Holland

NU, nu funkar internet hur bra som helst. Typiskt. Det hade varit så mycket bättre och trevligare om det hade funkat igår... Men man får inte alltid som man vill. Hur som helst, jag tänkte nu slänga upp lite bilder från vår gårdag och hotellet. Jag hoppas att ni vant er med mycket bilder och orkar att ladda min sida?

Ni kanske inte märkt det men jag har kortat ned antalen inlägg på bloggen nu, bara för att det ska gå snabbare att ladda bloggen. Nu har jag 7 stycken inlägg på varje sida, funkar det bra för er eller ska jag ha ännu mindre inlägg? = snabbare laddning av bloggen.

Nåväl åter till bilderna...

Jag börjar med en bild på de grymmaste handskarna jag någonsin haft; Grip Grab Raptor Glove. De håller för allt och framförallt de håller värmen otroligt bra. Jag har cyklat i dessa handskar i minus 7 utan några problem alls. Och i depån levererar de gång på gång. De skyddar händerna mot väta när jag tvättar cyklarna, de är så pass tunna att jag inte behöver ta av dem när jag gör småjusteringar på vajrar, reglage osv. Och så har de ett grymt grepp. Jag säger inte detta bara för att jag är sponsrad utan för att jag verkligen menar det. Det enda minuset är att de blir lite smutsiga som ni ser på det vita mellan fingrarna, det är av oljan. Men vad blir inte skitigt av olja? Jag har även ett par De Feet handskar i tyg, men de kommer inte ens i närheten av smidighet eller tunnhet.

Under grabbarnas rullpass och mitt intervallpass igår körde vi ikapp en teamkompis som hälsade glatt.

På vägen till Groningen körde vi även ikapp demontränaren Limpens långtradare med massageolja. Enda det bästa är gott nog åt limpen.

Vi stannade på ett pastahak längs vägen, som killarna testat förut. Och ja det var riktigt gott även om servitrisen "hatade" oss för att vi var utlänningar. På bilden, en smaskig bläckfisk i min Pasta Mare.

Väl framme och inne på hotellrummet visade det sig att jag fått mig en egen lite kupé. Rummet är förövrig stor och fint med separat badrum och toalett.

Grabbarna var lite hungriga så vi gick ned till baren för att få något näringsrik i oss. Där spanade jag in denna häftiga öltapp. Heineken Extra Cold, och ja det är riktig is som omger kranen.

Jag var ju bara tvungen att testa, och flytande föda är ju den bästa födan. Denna näring höll en temperatur på 0,5°C enligt världens mest stressade bartender. Han var riktigt stolt över öltappen och det frusna glaset. Dagens underhållning var när han sprang som en skållad råtta i den lilla baren där det uppskattningsvis satt cirka 10 gäster. Alla drack uteslutande öl eller cola, men ändå var killen nervös och slog takten hårt mot disken så pass att han lätt överröstade bakgrundsmusiken. Sedan överfyllde han alla öl med råge så det flöt öl på disken och när vi gick höll han nästan på att bryta av ett öl-emblem på tappen. Roligt värre.
Och ja, den extra kalla näringen var sjukt fin för att vara en Heineken.

Paret Kalas hade givetvis en dubbelsäng, och lite senare värmde Magnus upp med ett varmt bad medan jag och Mattias låg i kalsongerna och kollade på Endurofilm.

Jag sov ganska bra i min säng, men hade svårt att somna. Klockan var nog runt två innan John Blund kom. Men jag vaknade med en grym utsikt i alla fall.

En mekanikerfrukost; Omelett, Bacon och Örtstekta tomater.

Grädden på moset, rykande färsk croissant med Amerikanska miniplättar och sirap till.
För att sluta det hela; En dubbel espresso. Äntligen lite riktigt kaffe. Även att det var en espresso så var det ändå inte ens i närheten av Waynes mörkrostade kaffe. Jag längtar hem efter en lång fika med en stor mugg mörkrostat. Belgien, Holland och cross är riktigt roligt, men jag vill faktiskt hem och få ordning på mig själv just nu. Ett jobb skulle inte sitta helt fel till exempel.

Och så avslutar jag med lite inredning i foajén i hotellet. Lite inspiration till min nya lägenhet fick jag i dessa bilder, jag gillar det mörka blandat med silverdetaljerna och lamporna var grymma.6 kommentarer:

 1. Ha!
  Nu vet ni vart jag får krämen i från, limpens kör även på tysklands vägar,och snart hela vägen till Svedala!

  Limpen

  SvaraRadera
 2. Dit ziet er leuk!
  Zelfs al heb je niet zal dit bericht te lezen voordat vanavond, wil ik wens u veel geluk in de race!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Kul att få rapporter från proffs schtekarna. Men när får vi resultatet om pang-pang bor i Frituurbilen?

  SvaraRadera
 4. Riktigt härligt. De har en grym mekaniker som levererar förstklassiga rapporter på daglig basis.
  /J

  SvaraRadera
 5. Limpen: Visst är det så =)

  Pontus: Är man stekare så är man.

  Sofie: Thanks! We had som bad luck in the snow today tough. Magnus were god for a solid 17-15 place, but his rear wheel broke down. And Mattias twisted a chain. But still they completed the race 22 and 24 place, not to bad.

  Stefan: Idag var det för kallt för gubbarna verkade det som. På lördag och söndag måste jag kolla pang-panget i frituurbilen, eller kanske redan i morgon då grabbarna ska rulla och jag ska köra långt... Det kommer en rapport i alla fall. Jag lovar.

  Johan; Tackar!

  SvaraRadera