fredag 1 januari 2010

Det är Jag och Kaninen

Enda vettiga bilden idag. På Mattias som sprutar massa lera på ryggen sin. Men ser ni något komiskt i bilden? Klicka på den för att se den bara liiite större.

Idag har jag varit på kungen av cross egna tävling, ja jag talar så klart om Sven Nys. Han är störst av de stora och det märktes att det var hans tävling. Kungen var på bild överallt och så var det väldigt proffsigt arrangerat också. Lätt att hitta till start och mål och även lätt att hitta till depån/materiaalposte.

Mattias startade först idag då han körde U23 och denna gången var vi ute i god tid så att killarna hann slita några varv på banan innan det var dags för U23orna. Eftersom att det var så lätt att hitta så var det inga problem för mig att vänta in Mattias vid starten för att ge honom sin förstacykel som var ren och välsmörjd. Som tack fick jag en totalt täckt andracykel. Det skulle bli mycket tvättande idag.

Och som vanligt är det ganska mycket kaos i depån när U23orna kör. Det är lång kö och folk som springer kors och tvärs. Men idag så tvingades det fram ett samarbete vid högtryckstvättarna. Alla ville ju få sina cyklar tvättade så fort som möjligt så oftast delade två mekaniker på ett kravallstaket. Vanligtvis brukar man bara sätta upp sin egen cykel genom att hänga styret och sadeln på toppen och kroka fast med vevarmen. Men nu hängde alla dit cyklarna halft i enbart styret. På detta sätt kunde man hjälpa killen före (med högtrycken) att vända hans cykel, samtidigt som han började tvätta på ens egen cykel så länge. Vissa gick så långt att de hjälpte till att snurra runt drivpaketet så att det skulle bli rent snabbare. Det kändes som att alla var ett enda stort team idag. Trots kaoset.

Mattias bytte cykel var annat varv, vilket inte var så stressande för mig. Det gjorde faktiskt att jag utvecklade mitt servande då jag gick igenom han cykel lite mer mellan bytena. Det jag "utvecklade" var att jag först sprejade på 5-56 på kassett, kedja och rulltrissor samtidigt genom att hitta en bra vinkel bakom cykeln. 5-56 är bra för att driva ur det där lilla extra smutsen. Sedan lade jag på vanlig "våt" Shimano-olja på kedjan. Även ingångarna till alla höljen fick sig våt olja inför varje byte. Genom detta hoppas jag att vätan stannar utanför höljena lite längre.

När Mattias gått i mål blev det lite bråttom då klockan visade 14:30 och Magnus skulle starta 15:00. Så jag gjorde en snabbtvätt av Mattias andracykel och lade benen på ryggen och trängde mig genom den enorma massan av publik. Jag hann precis till bilen för att prata lite taktik med Magnus innan han gav sig iväg. Sedan slängde jag i mig en energibar och en cola och lade benen på ryggen igen.

Magnus kom att byta cykel lite oftare, varje varv för att vara exakt. Men det gjorde inte så mycket för nu var kaoset vid tvätten borta. Det är mer ordning i depån under de stora grabbarnas lopp. Vilket jag tydligt märkt nu under de tre tävlingar som gått. Men det stora teamet som jobbades fram i depån under U23ornas lopp stannade kvar. Nu genom att diverse mekaniker hjälpte mig att ta emot Magnus cykel. Så att jag kunde koncentrera mig på att lyssna på Magnus och lägga upp cykeln på axeln åt honom. Det var nämligen en lång springtrappa direkt efter depån, så cykeln skulle upp på axeln. Jag hjälpte i min tur med att ta emot cyklar från de som också hamnade ensamma i depån. Så idag var det ett nöje att vara mekaniker. De andra mekanikerna börjar känna igen mig också, förmodligen som den galna Svensken som skriker så förbannat.

Jag kör ju givetvis bilen till tävlingen och hem men innan och efter så har hela teamet ett bra samarbete nu. Vi vet vad som ska packas och vem som ska packa vad. Så när jag kom tillbaka från depån var det bara att lasta in det sista och åka. Det i samband med att jag börjar lära mig vägarna och trafiken gjorde att vi var hemma i god tid.

En liten miss var dock att vi inte tvättade alla cyklar på plats. Då högtrycken här "hemma" har gått sönder. Som bonus var det minusgrader idag så den lutande uppfarten blev till en skridskobana. Det var lite lömskt att tvätta det sista och smörja. Men vi klarade det. Jag och Mattias som turades om att tvätta cyklar och kläder medan Magnus lagade en grym köttfärssås i köket. Teamet växer.

Som avslutning på dagen så tvingade Magnus och Mattias ut mig i garaget igen. Men det var för min egen skull, så jag inte skulle gnälla på att jag inte hade tränat. Det var bra av dem att säga åt mig, sånt behöver jag. Och det gjorde att jag köttade på lite extra på mina 4x4 intervaller. Men det är verkligen oglamoröst här nere. För där satt jag ute i ett kallt garage framför en liten kamin som försökte att värma upp det stora kala garaget. Mitt bland cyklar och reservhjul tryckte jag upp min cross på trainern och lastade på. Till sällskap hade jag husägaren Geo´s (uttalas Heo´s) kanin brevid mig.

3 kommentarer:

 1. Haha, inte ofta man kränger 4:or med en kanin i samma rum. Ser det framför mig!

  Bra inlägg från tävlingarna, kul att läsa hur ni har det där nere!

  SvaraRadera
 2. Leran såg verkligen riktigt sur ut idag.

  SvaraRadera
 3. Du är grym Oscar. Bra jobbat

  SvaraRadera