torsdag 21 januari 2010

Att återvända

Jag vaknade för 30 minuter sedan och känner mig utsövd och fin, enda plumpen i protokollet är ett värkande huvud. Men det kan jag ta. Fick mycket bearbetat i natt och somnade inte förrän runt 2, men jag sov ostört och skönt hela natten. Sedan drog jag mig kvar i sängen och bara hade det skönt.

Jag öppnade upp mig själ mer än jag någonsin gjort för en person i natt och fick både en boost för mitt självförtroende. Men också en klump i halsen och lite tårar i ögonen när jag delgav mina jobbiga och tuffa tankar. Tack för att du lyssnar!

På mitt personliga plan så kommer jag mer och mer närmare den individ jag vill vara. På tåget hem till Falun skrev jag ett långt brev till mig själv om hur kvävd jag har känt mig. Men också vilka dåliga vanor jag har ramlat in i. Detta var mycket bra för mig och fick mig också att se fram mot hur jag vill vara som människa. Jag tänker inte delge er hela brevet då det är mitt egna brev, men för att jag ska komma närmre mitt mål så tänkte jag ge er de bitar som är viktiga för mig. De bitar som ska få mig att gå vidare mot mitt återvändande.


Jag vill lära mig uttrycka mig själv både positivt som negativt, framförallt vill jag bli bättre på att förklara min tacksamhet och uppskattning. Att möta personer på ett positivt sätt ligger där med, något litet som att ta i hand eller ge någon nära en kram. Något som jag inte riktigt vågat, men det är något som jag själv uppskattar; ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”.

Att prata och speciellt att skriva om det jag tycker och tänker har varit en bra terapi och har hjälpt mig inse hur jag vill vara som person. Det känns som att jag växer och att jag nu på flera år känner mig lite äldre. Jag har tidigare inte känt mig som 25år utan snarare runt 20år. Nu på lördag fyller jag 26 och jag känner faktiskt att jag börjar komma i fatt den åldern.
-”Väx upp för fan”
-Ja jag är på god väg.


Slutligen vill jag också säga: Tack för att ni finns där för mig och tack för att ni lyssnar och har tålamod för mig. Fråga mig gärna hur jag mår och vill ni så får ni också fråga om hjälp, råd eller bara fråga om en stund att få reflektera över en fika. Jag finns här för er också!

3 kommentarer:

 1. Tummen upp, jag vet att det är klyscha men efter regn kommer det alltid solsken, jag vet.. promise, frugan och jag har gått igenom rätt så tuffa grejer, som t.ex. så förlorade vi våra två första barn vid födseln (tvillingar) och för strax 6 år sedan så fick vi reda på att vår yngsta dotter har svår autism. Visst kan vardagen vara tung emellanåt, men har man bara en suverän partner eller väldigt goda vänner så går det att komma ur en nedåtgående spiral. Det tar tid och känns eländigt, men som sagt det kommer solsken också.

  Ha en suverän dag,

  Mvh
  Fritz

  SvaraRadera
 2. Fritz: Ditt meddelande var mycket rörande och jag väldigt stärkt av det. Tack för att du kände att du kunde dela med dig till mig (om mina läsare).
  Jag hade en suverän dag när jag läste ditt meddelande!

  Adam: Tackar!

  SvaraRadera