fredag 15 januari 2010

Dagens tips


Nya cyclocrossbromsar är på väg att se sitt ljus inom en snar framtid. Det är Avid som håller på och utvecklar ett par nya, mer kraftigare bromsar. Zdenek Stybar är en av testpiloterna och även hans teamkompis Kevin Pauwels kör med de nya bromsarna. De ser riktigt lovande ut, bra med hävarm och lätt konstruktion. Sådana vill jag köra med till hösten.

Ni kan läsa en hel artikel om bromsarna här: www.theroaddiaries.com

5 kommentarer:

 1. Är ju gammalt ju. Bloggade jag om för evigheter sen. :) Men verkar riktigt fina. Jag vill med köra de på min cross om det nu blir någon

  SvaraRadera
 2. Är det så att ju bredare armarna är, desto bättre nyper dom? Generellt sett då såklart.
  Mina Shimanobromsar som sitter på min CUBE är väldigt smala nämligen och nyper inte sådär super. Fast det kan ju säkert bero på andra orsaker som övergripande konstruktion eller vad som helst.

  SvaraRadera
 3. Jonas l: Jo jag vet, men jag saknade artikeln som jag hittade nu =)

  Johan: Det nyper helt klart mycket bättre med större hävarm. Testa att försöka få på ett par mindre bromsskor (typ vanliga lgv-bromsskor) på dina bromsar, så ska du se att du får bättre bromsverkan.
  Jag vet att jag skrivit om det förut, men jag kan inte hitta inlägget genom sökfunktionen på bloggen. Det kan vara för att det inlägget kanske ligger på min gamla hemsida... Maila mig om du inte förstår.

  SvaraRadera
 4. Hmmm, då kanske det är värt att kolla på en uppgradering.

  SvaraRadera
 5. Det där ser riktigt bra ut.
  //P

  SvaraRadera