måndag 11 januari 2010

Kaoscrossen


Starten på en "liten tävling".

Idag har vi varit och bonustävlat i en by, som jag inte minns namnet på, någonstans i Belgien. Jag minns faktiskt inte heller namnet på tävlingen. Det var en "liten" tävling som var okategoriserad , men alla var där ändå. Klaas Vanthourenhout vann och Sven Nys kom femma. Det var mer än 8.000 i publiken och alla var där för att se den nya mästaren... Och för att dricka så klart. Var jag än vände mig så stod det Belgare med en ölflaska i handen.

Publiken vid depån på en "liten" tävling.

Dagens depå var faktiskt lite av ett skämt med Belgiska mått mätt. Det var bara en fil i depån för det första, och för det andra så lutade hela depån ner mot banan. Och cykeltvätten befann sig på andra sidan banan, så man var tvungen att korsa tävlingsbanan när man skulle tvätta. Det var tur att banan var näst intill frusen och det bara var lite ytlera. Kalaspojkarna körde med 1,5 bar i däcken och med Tufos Primusmönster både fram och bak. Vilket verkade funka någorlunda i ytleran, det rensade bra och greppet var någorlunda bra. Men ett par Cubus (lermönster) hade bara gått långsamt. Svårt före med andra ord.

Åter till depån. Jag hade inte så mycket mer att göra än att vänta in killarna och räkna placeringar och hålla koll på tid upp till en början. Efter några varv började jag dock få lite sällskap i mitt bås. Det dök upp en full Belgare efter en annan, och alla som stod hos mig verkade också ha en förkärlek till ciggariller. Men många av dem var trevliga också och pratade med mig. En undrade var jag köpt mina stövlar. Han var sjukt imponerad av dem. Och jag sa att de kom från Carrefour i Ninove och kostade 7€. Han blev så glad att jag trodde att han skulle kyssa mig.

Sedan kom det fram en kille som hade varit soigneur åt Capinordic, Andrew Hillman hette han. Vi snackade en massa om hur synd det var att det var tvungna att lägga ned. Sedan pratade vi en hel del om Christoffer Stevenson. Andrew tyckte att det var roligt att jag gått i skola med honom. Och till slut fick jag hans nummer och adress i fall att vi ville ha lite massage eller support på tävlingar. Trevlig kille.

Mot slutet av tävlingen hade jag 7 fulla belgare i mitt bås som puffade på och stod i vägen. Men det var aldrig något problem, de var glada och flyttade på sig när jag ville fram. Kommisarien hade inga problem med dem heller. Han hade faktiskt inga problem med något. I mitten av loppet kom en Pro Job Suntour åkare fel och missade depån. Kommisaren sade till honom att det var helt ok att åka tillbaka på banan och köra in i depån igen. Roligt att se med så pass mycket publik runt om. Hade det varit Sverige hade åkaren varit diskad för länge sedan.

När tävlingen var över så blev det lite kaos i teamet också. Ett missförstånd gjorde att vi missade varandra och Mange fick stå ute och bli onödigt kall onödigt länge. Inte bra. Hoppas Mange kommer över det, för det var verkligen inte meningen av Mattias och mig. Vi har kompensationslimmat tre tuber i kväll för att han ska må bättre.


En klassik pub med inskrivning. Packat med cyklister och fulla, rökande Belgare. Och så givetvis Frituurbilen runt knuten. En härlig mix.

Kaoset var inte över med detta utan sedan väntade en rökturne för Mattias. Han skulle nämligen lämna in nummerlapparna och fixa prispengarna. Det började med att han gick in på puben där vi hämtade nummerlapparna. Men där var det bara fullt med fulla Belgare och rök. Men han fick en hänvisning till en annan pub. Som var ännu större och packad med ännu fler Belgare med ciggaren i mungipan och ölen i handen. Mattias letade sig längst in, gick bakom en disk och in i en korridor. Där träffade han en gammal gumma som visade honom vidare till en annan pub längre bort. Där inne satt (enligt Nilsson) 30st kommissarier som inte visste ett endaste dugg. Vilket kan ha att göra med att de hällde i sig öl i en takt som gjorde Mattias rädd. Men tillslut hittade han en organisatör som hade lite vett kvar och fick resultaten och fixade så att prispengarna kommer till SCF.

Väl hemma ställde jag mig och tvättade hojarna igen, denna gång i snöfall. Men det gjorde mig inte så mycket. Jag gillar faktiskt att tvätta cyklarna och jag har fått in en bra och smidig teknik nu. Det är ganska meditativt att tvätta cyklar faktiskt. Jag gillar min mekaniker-roll. När tvätten var klar bjöds det på middag och vi kalasade på kryddiga korvar. Belgarna kan det med korv också.

Jag lät maten smälta lite innan jag gick ut till cyklarna igen. Men denna gången var det för att få till lite egen träning. Målet var 4x4 minuter, men det sket sig för att det nya bakhjulet gav för lite motstånd. Eller så har jag blivit starkare. Så jag bestämde mig för att köra 20 minutersintervaller. När jag avverkat de första 20 minutrarna på och över tröskel så kände jag att jag hade flytet. Så jag bestämde mig för att köra hela vägen till 60 minuter utan att stanna. Svetten sprutade trots det kalla garaget, kaminen var inte igång heller. Men jag antar att ventilationen inte är så bra. Så här ser det ut när jag tränar:

Meckstället, cyklarna, hjulen, kaninen, kaminen och så min cross på trainern. Här slaktar jag mig själv.

Idag hade jag ett sådant sjukt flyt. Hög kadens, hög puls, hög energi allt ackompanjerat till tonerna från In Flames. Ett bra avslut på en kaotisk dag. Nu maler musklerna i benen så där skönt av utmattning.

Dagens Träning:
*Power walk innan frukost 1 h

*Intervall 60 minuter
Totaltid: 1.30 h
Snittpuls på intervall 172 bpm
Maxpuls: 177 bpm

5 kommentarer:

 1. Tusen tack Oscar för dina rapporter från Belgien. Oerhört underhållande och spännande att få inside från crosslandet. Fortsätt så!

  SvaraRadera
 2. Ja håller med, riktigt kul läsning.
  När kommer alla spionbilder på proffsens åk som du lovade? Väntar på nästa blogg.
  /Jocke

  SvaraRadera
 3. Jag tycker erat liv i Belgien verkar svin grymt. Slå på en panna kaffe så kommer jag förbi.
  //P

  SvaraRadera
 4. tomp: Det är så lite så. Jag fortsätter gärna.

  Jocke W: Planen vara att ta kort igår, men jag fick bara med en Fidea-Ridley med SRM-parti pga den dåligt utformade depån. Har jag lite att göra i depån på nästa tävling så kommer bilderna då, men det är inget jag kan garantera då jag är ensam med grabbarna nästa tävling. Vilket betyder att jag är typ Mekaniker, Soigneur och klädansvarig.

  P: Det är bara att titta förbi, du kan få hjälpa till i depån också om du vill.

  SvaraRadera