onsdag 6 januari 2010

Vad har vi nu gjort?

Igår diskuterade vi doping när vi var ute på träningen, ganska intensivt också. Nilsson ville ha livstids avstängning på första felsteget. Jag och Darvell var mer inne på 2 år och mer finansiellt straff, typ 2-3 årslöner. Men också att man skulle stå med på out of competition-listan hela tiden under avstängningen, om man ville tillbaka sen. Fallet Axelsson var uppe både en och två gånger. Det var ju synd om stackarn när han fick 4 år för att han erkände. När andra som fälldes och nekade bara fick 2 år. Nilsson var ju hård redan där och sa att 4 år var för lite. Nu verkar det dock som att Axelsson åkt dit igen och då kanske kommer att bli borta för alltid. Frågan är bara om han varit så dum att han kört med sin cancermedicin omedvetet eller om det var medvetet fifflande.

Det kändes ganska konstigt att surfa in på DN idag och läsa om Axelsson. Speciellt såhär när vi diskuterat honom så intensivt igår och då jag och Magnus trott att han inte skulle dopa sig igen. Där fick Nilsson vatten på sin kvarn kan man ju lätt säga. En gång en dopare alltid en dopare. (Om man nu kan skriva så?)

Surfa in på DN om ni vill läsa en mer nyanserad artikel än på Aftonhoran.

Vad tror ni om fallet Axelsson och vad är er syn på bestraffning för doping?

5 kommentarer:

 1. Lifstids avstängning, betala tillbaks alla pengar man någonsin tjänat ihop på cykling. Inget annat borde gälla så vi får slut på skiten!

  SvaraRadera
 2. Livstid helt klart

  SvaraRadera
 3. 2 års avstängning och betala tillbaka årets lön och alla prispengar för första gången. Andra gången livstid helt klart, då har man gjort sitt val.

  SvaraRadera
 4. Skälv klart ska man INTE få en andra chans!

  SvaraRadera
 5. Måste bara fråga er totalister. Ska det vara samma straff på att missbruka som motionär på ett gym också då eller? Eller som missbrukare? Det är ju samma ämnen som går in, eller hur?

  SvaraRadera