fredag 4 september 2009

Inställd Bockstenstur


Bild från Finnmarksturen, när jag var i slag.
Foto: Jan Ruthström

Ja inte tävlingen då utan mitt deltagande i tävlingen. Maria har varit sjuk i lång och jobbig förkylning hela veckan sen jag åkte till Finnmarksturen. Och jag har länge tyckt att det är ett under att jag inte blivit smittad. Men så igår hände det. Jag kände att det kittlade i halsen, och idag när jag vaknade hade jag ont i halsen/var sur i halsen. Dessutom värkte huvudet.

Jag funderade ett tag och pratade med Darvell och Westergren som jag skulle åkt med ned till BST. Det var lite olika svar från grabbarna. Men jag bestämde mig för att inte åka med. Dels för att jag inte har den bästa ekonomin just nu. Hade jag haft ett jobb skulle jag chansat och åkt ned för att i bästa fall få mig en trevlig Sverigeresa. Sen också för att det finns stor risk för att jag skulle komma att bli än mer sjuk. Innan och efter tävlingen. Dessutom vill jag inte smitta ned grabbarna, vilket är lätt efter tävlingen och med en lång resa på det. Så det fanns tyvärr inget alternativ.

Vilket känns surt, för förkylningen känns så bagatellartad. Och om jag hade kört bra där nere i Varberg så fanns faktiskt chansen för mig att avancera från 8e plats totalt i LL-cupen till 7e plats. Men då hade det ju hängt på att jag kunde prestera 100%

Nu ser det mest ut som om att jag kommer att tappa 8e platsen och bli 9a i totalen. Jesper Dahlström kommen nog med största sannolikhet att gå om mig, med tanke på hans brutalt imponerande prestation på Finnmarksturen.

Nåväl, det är det här som kallas idrott. Och jag är ändå ganska nöjd med mina prestationer i LL-cupen under säsongen. Förutsättningarna har varit lite annorlunda än tidigare säsonger med extremt mycket jobb under större delen av cupen. Vi får se till nästa år, då kommer jag med en erfarenhet rikare och vet hur jag ska lägga upp tävlandet och tränandet om jag har en 100% tjänst (eller mer som det varit i år).

Nu är det en viktig tävling kvar detta året och den går på hemmaplan. LLSM! då hoppas jag vara i slag igen och jag ska ladda i helgen genom att titta på allt material jag filmat från banan, om och om igen. Då tränar jag ju indirekt på banan.

Vad gör ni som inte tävlar i helgen?

Foto från SM när jag var snygg utan slag
Foto: Jan Ruthström

1 kommentar:

  1. Trist, verkar dock vara "inne" att vara lite krasslig just nu. Du får visa musklerna på LL-SM istället :-)

    SvaraRadera