lördag 5 september 2009

Man skulle vara Miljonär


Visst det skulle vara kul att köra på en Ghost HTX Lector Team Pro nästa år med de dyraste bromsarna och gaffeln från Magura, Sram XX, Stans, Tune osv. MEN; jäklar vad det kommer att kosta. Nu har jag inte sett något pris för vad skapelsen kommer att kosta. Ghost brukar som oftast vara bra prissatt mot vad man får, ex den lyxiga AMR 9500 jag skrev om tidigare för ca 45.

MEN nu hittade jag lite information om vad Sram XX kommer att ligga på i pris, och detta i dollar. En nätt och lätt liten kassett kommer tillexempel att kosta 2350 sek rakt räknat på dollarkursen. Förmodligen kommer den kosta närmare 2500kr i Sverige... För en kassett! Visst XTR-kassetten är galet galet dyr, men XX är då ofantligt dyr. Och det är inte så att man kan köpa en billigare, för det finns ingen annan MTB-kassett för 10-delat. Smart Sram.

Onekligen skulle det vara rätt fränt att få en perfekt kittad MTB direkt ur lådan. Smakar det så kostar det. Något annat som kostar helt sjukt mycket pengar är Reynolds nya hjulset RZR 46[T]. Vilket tydligen skall väga under 900g... Lätt som en, ja jag vet inte vad men lätt är det i alla fall. De går loss för blygsamma 42 995 sek, också rakt översatt från dollarkursen. De skulle sitta fint på Crossen under CX-cupen nu i höst.

Jag antar att pumpen på bilden överst i detta inlägg också kostar mumma. Men tusan vad snygg den är. Jag behöver en ny pump. Jag behöver också ett jobb. Men jag tror jag satsar på drömvinsten istället, den är visst uppe i 145 miljoner. Det känns lagom.

1 kommentar:

  1. Jäklar vad snygg design du fått nu då på bloggen. Om du vinner drömvinsten och får problem att göra av med pengarna så får du gärna säga till :)

    SvaraRadera